Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



REYHANLI…

Bir zamanlar memur olarak atananların tayini çıktığında gitmek istemediği bir ilçeydi, yabancı olup ta  ilçemizde görev alanların emekli olduklarında  yerleştiği güzide bir ilçeydi.

Ama maalesef şimdi yerel halkın hızla göç verdiği bir yer oldu, gençlerimiz üniversite eğitimi için gittikleri yerden tekrar ilçeye dönmek istemedikleri bir yer oldu.

Ülkemizin değişen ve gelişen ilçelerine gittiğimizde neden sorusu hep aklımıza geliyor, neden bizde de yapılmıyor, sorunları çözmeyi bir kenara bırakalım, sorunları neden görmemezlikten geliyoruz.

Ne oldu da bu hale geldik…

İlçemiz sanayi devrimini neden gerçekleştiremedi, eğitimde neden geri kaldık, şehirleşmeyi neden gerçekleştiremedik, ortak akılla ilçemizi neden istenilen konuma getiremedik, daha birçok nedeni burada sıralayabiliriz.

Ben buradan suçlu aramıyorum çünkü bu ilçede yaşayan her bireyin bir sorumluluğu var, hatta ilçe halkının yöneticilerini seçme gibi çok büyük bir sorumluluğu var.

Peki seçilen yöneticiler bunu hak ediyor mu işte bunu sorgulamak gerekiyor, seçtiğimiz yöneticiler oturdukları koltuktan güç mü alıyorlar yoksa o koltuğa güç mü veriyorlar bunu iyi sorgulamamız gerekiyor.

Bir kurumu yönetmek sadece görüntüyle olmuyor, o kurumun tüm imkanlarını ve ilçenin eksikliklerini ve ihtiyaçlarını tespit edip çözüm yolu aramaktan geçer.

Yoksa çok değil beş yıl sonra ilçede zaten şuan azınlıkta olan yerel halk maalesef  gelişmiş yerleşim yerlerine göçüp  gidecekler, temennim bizleri yöneten makamlara ehil kişilerin gelmesi ve  vicdanı ile cüzdanı arasında sıkışıp kalmayan, vicdanlı insanlar ile ilçemizin makus talihinin değişeceğine inanıyorum. 

                                                                                Saygılarımla…    

            twitter @HSEYNABAY                            A.HÜSEYİN ABAY

 

  
167 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam67
Toplam Ziyaret15237
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.870034.0057
Euro37.641937.7928
Hava Durumu
Saat