Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



TÜRK yazar, çevirmen, düşünür ve sosyolog Cemil Meriç 2. irfan ve sanat günleri ile kitap fuarı etkinliği düzenlendi.

 Reyhanlı da düzenlenen ilk etkinlik Cemil Meriç’in doğumunun 106’ıncı yılında Cemil Meriç kültür evinde gerçekleştirildi.

Törene kızı Prof Dr. Ümit Meriç, AK Parti Hatay Milletvekilleri, ilçe kaymakamı, belediye başkanları ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Törende konuşan kızı Prof Dr. Ümit Meriç, Babası Cemil Meriç’in 12 Aralık 1916’da Reyhanlı’da Cemil Meriç Kültür evinde dünyaya geldiğini söyledi. Kızı Meriç, “Her bitki bir tohumdan ürer. Cemil Meriç’in tohumu burada toprağa sızmış. Ve fidan olmuş, ağaç olmuş. Meyveler vermiş ve vermeye devam ediyor. Burada doğmuş olan Cemil Meriç’in düşüncesinde bin bir tane irfan ,yeni fikir, yeni kitap gizlidir. 38 yaşında gözlerini kaybetmiştir. 12 ciltlik eserlerini ondan sonra kaleme almıştır. Ama bugün eserlerinin baskısı 300’ü geçmiştir. Cumhurbaşkanımızdan başlamak üzere fatihteki beldelere yada Van’daki askerlik dairesindeki memura kadar artık herkes Cemil Meriç’i okumaktadır” diye konuştu. Babası Cemil Meriç’in sözlerini hatırlatan kızı Meriç, hafızalardaki özellikle irfan dünyamızı şu cümlelerle ‘evladım bu ülkede sağcı ve solcu yoktur. Bu ülkede namuslu olan insanlar ve namusu olmayan insanlar vardır. Siz namuslulardan olun. Göreceksiniz ki bir gün artacaksınız’ dediğini söyledi.


Meriç, konuşmasının devamında; “Ben namusluların çok arttığı bir Türkiye’de yaşadığımıza inanıyorum. Cemil Meriç’in vermiş olduğu son eseri olan İrfandan Kültür’e kitabında bize hatırlatmış olduğu ve adeta bir emir olarak verdiği irfan dünyasını keşfetmeye bütün beşeriyeti çağırıyorum. Çünkü, Türkiye şuanda Cemil Meriç’i yeterince tanımış, tanımaya ve sevmeye devam ediyor. Sıra dünyanın Cemil Meriç’i sevmesine ve tanımasına geldi. Bu maksatla bizde aile olarak bütün sevenler olarak teşebbüste bulunduk. Babam Cemil Meriç’in kitabı Arapçaya tercüme edildi. İngilizceye tercüme edildi, bitti, İnşallah İngilizce olarak okurlarına ulaşacak” dedi.


KİTAP FUARI AÇILDI

Cemil Meriç Kültür Evi’nde hazırlanan etkinliğin ardından Prof Dr. Ümit Meriç belediye binası önünde kurulan stantlarda yer alan Cemil Meriç adının verildiği kitap fuarının açılışına katıldı. Meriç burada yaptığı açıklamasında şöyle dedi;
“Günümüzde bir yaşındaki çocukların eline telefonu verilip hiç hak etmedikleri bir bilgisizlik bombardımanına tabi tutuldukları bir dönemde kitaba olan saygının yeniden doğması için ülkemizin çeşitli merkezlerinde yapılan bu kitap fuarlarını fevkalade önemli buluyorum. Reyhanlı’daki bu kitap fuarı da babam Cemil Meriç’in adı verildi. Cemil Meriç Reyhanlı’da doğmuştur. Fakat tıpkı dalları bütün Türkiye’yi kucaklayan ve meyveleri bütün Türkiye’nin de topladığı bir ağaç gibi verimli kitaplar kaleme almıştır. Dolayısı ile Cemil Meriç aslında okuyan Türkiye’nin önderi olmalıdır, timsali olmalıdır ve Reyhanlı belediyesinin yaptığı bu güzel harekat ile de zaten Cemil Meriç Türkiye okurlarının piri haline gelmiştir.”


Tören mehter takımı ile halk oyunları ekipleri de birer gösteri sundu. Meriç ve protokol üyeleri kitap fuarını gezerek inceleme yaptı. Meriç okurlarının kitaplarını imzaladı.

  
115 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam71
Toplam Ziyaret15241
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.870034.0057
Euro37.641937.7928
Hava Durumu
Saat