Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



Savaş; ‘Özlenen Hatay Manzarası’ için 10 Yıla daha ihtiyaç var’

Hatay’ın içme suyu konusundaki yetersizliğinin giderilmesi hususunda yapılan çalışmaları anlatan HBB Başkanı Savaş, kentin alt yapısı ve üst yapısıyla hazır hale gelmesi için ilk kez süre verdi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ‘Özlenen Hatay Manzarası’ için 10 yıla daha ihtiyaç olduğunu söyledi. Alt ve üst yapısıyla bitmiş modern bir şehir statüsünü kazanabilmesi için Hatay’ın daha 10 yıllık bir süreye ihtiyacı olduğunu söyleyen Lütfü Savaş, “Hatay’a bugüne kadar altyapı açısından hiçbir şey yapılmamış. Büyükşehir Belediyesi statüsünü kazanmasıyla birlikte altyapı işine eğildik. Halen altyapı adına hiçbir şeyi olmayan ilçelerimiz var. Biz Büyükşehir Belediye yönetimi olarak geldiğimiz günden bu yana altyapı için çalışıyoruz. Alt ve üst yapısıyla özlenen Hatay için ne yazık ki 10 yıla daha ihtiyacımız var” dedi.

HRT’de Ali Yolcu’nun konuya ilişkin sorusunu yanıtlayan Lütfü Savaş Hatay İlinin içme suyu konusunda da önemli açıklamalarda bulundu.

“KAYIP KAÇAK ORANIMIZ ÇOK YÜKSEK”
Hatay’da halen yüzde 80’nin üzerinde kayıp kaçak olduğunu aktaran Lütfü Savaş, içme suyunda kayıp kaçakların önüne geçebilmek için HATSU birimi olarak gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Bu çerçevede Samandağ, Defne, Reyhanlı başta olmak üzere birçok ilçede su şebekelerinin yenilenmesi ve kayıp kaçağın önüne geçilmesi için çaba gösterdiklerini söyleyen Başkan Savaş Karaçay Barajına da dikkat çekerek esas su sorunun bitirilmesinin Barajın tam kapasite çalışmaya başlamasıyla mümkün olabileceğini söyledi.

Karaçay Barajının halen üçte bir kapasite ile çalıştığını aktaran Lütfü Savaş, önümüzde ki günlerde yaşanması muhtemel yağış ile barajın su seviyesinin yükseleceğini ve su sorunun en azından Defne ve Antakya için biteceğini belirtti.

HRT’de Yeni Bir Gün programında gazeteciler Can Çapar, Ali Yolcu, Ömer Cihangir ve Tamer Oğuz’un sorularını yanıtlayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Defne İlçesinin en büyük sorunları arasında yer alan Arıtma Tesisi ve Hayvan barınağı ile ilgili de konuştu.

Hayvan Barınağı için “3 aya kalmaz oradan kaldıracağız’ diyen Lütfü Savaş Arıtma Tesisi için de uzman heyetin yaptığı incelemenin sonucunu bekleyeceklerini aktardı.

  
70 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam73
Toplam Ziyaret15243
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.870034.0057
Euro37.641937.7928
Hava Durumu
Saat