Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



2 yıllık hasret Cilvegözü’nde sona erdi

Üç buçuk yıl önce Türkiye’ye sığınan ancak eşi ve iki kızı Suriye tarafında kalan Iraklı aile, İçişleri bakanı Süleyman Soylu’nun talimatı, Hatay Valisi Rahmi Doğan ve Cilvegözü Mülki İdare amirliğinin girişimi sonucu  Suriye tarafından bulunan iki kızıa kavuştu.

Kavuşma anı Hatay’ın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Gümrük Kapısında gerçekleşti. Iraklı anne Afef ve yanında bulunan Şuhedi İskender Muhammed(13) ile Abdullah İskender Muhammed(12) ile Cilvegözü Gümrük kapısına geldi. Bir süre sonra Suriye’de bulunan kızları 9 yaşındaki Tuga ile 7 yaşındaki Rukiye görevliler tarafından Cilvegözü’ne getirildi. Anne Afef yanındaki iki oğlu ile birlikte koçarak kızlarını karşıladı ve sarılarak mutluluktan  gözyaşlarına hakim olamadı. Buluşma sonrası anne Afef yaptığı açıklamada, İçişleri bakanı Soylu’ya başvurduklarını bugün ise çocuklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Anne, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan   olmak üzere İçişleri bakanı Soylu’ya, hatay Valisi Doğan ve Cilvegözü Mülki İdare amirliğine teşekkür ederek, “çocuklarıma kavuştum. Çok mutluyum” dedi.

Çocuklarda konuşmalarına anne ve kardeşlerine kavuştukları için mutlu olduklarını söyledi.

Iraklı aile 3,5 yıl önce ıraktan kaçıp Suriye’ye, Suriye’den de Türkiye tarafına yasadışı yollarla geçmek istiyor. 2 erkek çocuk sınırı geçebiliyor. Samsun’daki anneannesinin yanına gidebiliyor. Anne-baba iki tane kız Suriye tarafında kalıyor. Sonra, 2 yıl aradan zaman geçiyor. Bu kez aile tekrar kaçma girişiminde bulunuyor.  Bu kez sadece anne sınırı geçebiliyor. Babası ve 2 kızı Suriye tarafında kalıyor. Anne de Samsun'a gidiyor. Yaklaşık 1 yıl önce de baba pazarcılık yaparken, ortadan kayboluyor. 2 kıza da oradaki babasının arkadaşı bakıyor. Şimdi de içişleri bakanlığının talimatı üzerine Hatay Valiliği'nin girişimleriyle Cilvegözü Sınır Kapısı Amirliği harekete geçti iki çocuğu Türkiye’ye geldiler.







  
77 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam13
Toplam Ziyaret16799
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.091634.2282
Euro37.013337.1616
Hava Durumu
Saat