Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



BAŞKAN SAVAŞ HATAY’DAKİ SON DURUM HAKKINDA BİLGİLER PAYLAŞTI

“VAKALARDA AZALMA VAR”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, kent ve ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu. Hatay’daki koronavirüs vakaları ve hastalığın seyri hakkında bilgiler paylaşan Başkan Savaş, hastalığın şu anda gerileme safhasında olduğunu ve kentteki vaka sayılarında azalma gözlendiğini belirtti. Hastalık sebebiyle gerçekleşen ölüm vakalarının da azaldığını sözlerine ekleyen Savaş, “Şu anda koronavirüs gerileme safhasında. Ölümler azaldı. 15-20 güne minimum seviyeye düşer. Üçüncü döneme yakalanmama ihtimalimiz aşıya bağlı. Aşıdaki başarı, aşılanma oranı ve aşıya verilen reaksiyon önümüzdeki günleri belirleyecek” dedi.

“AŞI OLACAĞIM”

Aşı olup olmadığı sorusuna da samimiyetle cevap veren Başkan Savaş, “Hekim kimliğine de sahip olduğumuz için aile hekimimiz hem beni hem eşimi aşı için aradı. Antikorum var ama aşı olaca-ğım. Aşıyı ne kadar çok kişiye ulaştırabilirsek o kadar başarılı oluruz. Aşılanmayı belli bir düzeye getirebilirsek pek çok sektör açılabilir. Hizmet sektöründeki birçok işletme açılabilir hatta spor karşılaşmaları da seyircili oynanabilir” dedi.

“17 BİN 77 AİLEYE NAKDİ YARDIM YAPIYORUZ”

Pandemi sebebiyle birçok vatandaşın zor durumda olduğunu söyleyen Başkan Savaş, “Hatay’ın bütün dinamiklerine hizmet götürme gayesiyle çalışan bir belediyeyiz. 38 aracımızı filyasyon ekibine verdik. Hijyen konusunda da caddelerin temizliğinden dezenfeksiyonuna kadar konutları, toplu taşıma araçlarını, resmi ve resmi olmayan birçok noktayı dezenfekte ettik. 17 bin 77 aileye nakdi yardım yapıyoruz. 35 bin aileye okul, giyim, ekmek ve gıda yardımı yapıyoruz. Mülkiyeti belediyemize ait olan ancak şu anda iş yapamayıp kapalı olan iş yerlerinden Haziran ayına kadar kira almayacağız. Açık olanları da Haziran ayına kadar öteledik. Su borcu olup da ödeyemeyenler ile ilgili bir işlem yapmıyoruz.

“HATAY’I FESTİVALLER ŞEHRİ YAPACAĞIZ”

Antakya bölgesindeki alanımızda arkeopark olacak. Kazı çalışmaları sırasında bulduğumuz ve 5. yüzyıla ait oluğu düşünülen şapeli sergileyeceğiz. 13 medeniyeti tasvir eden bir mozaik yapıyoruz. Bu mozaik bittiğinde dünya Guinness Rekorlar Kitabı’na girecek. Tıbbı aromatik bitkilerin olduğu bir müzemiz olacak. 5 bin kişilik amfi tiyatro yapıyoruz. Burada her türlü eğlence, sanat ve kültür organizasyonları yapılabilecek. Organik tarımın yapılabileceği dikey tarım alanları yer alacak. Burada yetişen ürünler gastronomi sokaklarındaki restoranlarda pişecek. UNESCO tarafından Gastronomi Şehirleri Expo’da kendi ülkelerinin mutfak kültürlerini tanıtacak. Expo alanlarımız sadece 6 aylık değil ömürlük olacak. Hatay’ı festivaller şehrine çevireceğiz” dedi.

“HATAY’IN 5. TEŞVİK BÖLGESİ OLMASI İÇİN ÇOK UĞRAŞTIK”

Başkan Savaş, Hatay’ın 5. teşvik bölgesine alınması için yoğun çaba harcadıklarını belirtti. Derinleşen ekonomik sorunlara karşı Hatay’ın hak ettiği payı almasının elzem olduğunu sözlerine ekleyen Savaş, Ankara’daki yetkililerin ticaret hacmini arttıracak, piyasayı canlandıracak adımlar atması gerektiğini vurguladı.

  
58 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam22
Toplam Ziyaret16808
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.091634.2282
Euro37.013337.1616
Hava Durumu
Saat