Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



MİLLETVEKİLİ ŞANVERDİ, HATAY’DA YOĞUN BAKIM KAPASİTESİ ARTTIRILDI

Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi pandemi sürecinde hastanelerdeki yoğunluğun azaltılması adına kapalı durumda olan Reyhanlı ve Kırıkhan’daki özel hastanelerin de aktif hale getirilebileceği fikrini Sağlık Bakanı ile paylaştığını, Bakan Bey’in de “Bu hastanelerin aktif hale gelmesi konusunda bakanlık açısından herhangi bir engel yoktur.

Hastane sahiplerinin istemeleri durumunda Bu hastanelerin hizmete girmesi için gerekli desteği bakanlık olarak verebiliriz. Ancak bu hastaneler özel mülkiyete ait olduğundan ve üzerinde haciz bulunduğundan bakanlığın bu hastaneleri devlet hastanesine çevirme hakkı yoktur.

Kaldı ki şu anda Hatay’da hastane sayısı ve servislerdeki yatak sayısı bakımından hiçbir sıkıntı yoktur. Yani yeni bir hastaneye ihtiyaç yoktur. Yoğun bakımlarda doluk oranı çok yüksek olduğundan yoğun bakım yatak sayısının arttırılması gerekiyordu.

Bu konuda yoğun bakımın var olan kapasitesine 100 yatak daha eklenerek bu sıkıntının da önüne şimdilik geçmiş olduk” dedi. Reyhanlı Devlet Hastanesinin iki katı kovit servisi olarak hizmeti vermeye başladı.

Daha fazla test yapmak ve filyasyonu hızlandırmak için Kırıkhan Devlet Hastanesine yeni bir laboratuvar kuruldu ve bu labaratuvarda PCR tesleri çalışılmaya başlandı. En kısa zamanda Reyhanlı Devlet Hastanesine de covit testi için laboratuar kurulması planlandı.

  
59 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam53
Toplam Ziyaret15223
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.870034.0057
Euro37.641937.7928
Hava Durumu
Saat