Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



Başkan Savaş; “Önlem Alarak Yaşamayı Öğrenmeliyiz”

HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, panik yapmadan kurallara uyulması halinde virüsün bertaraf edilebileceğini vurguladı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, bir TV programında yaptığı konuşmada, bu tür salgın durumlarında önlem alarak yaşamayı öğrenmemiz gerektiğini söyledi, kurallara uyulması halinde virüsün bertaraf edilebileceğini vurguladı.

Her şeyin başının sağlık olduğunu, pandeminin dünyada birçok kez yaşanmış bir sorun olduğunu HRT Akdeniz TV’de canlı yayında söyleyen Başkan Savaş, “Tarihte dünyada birçok hastalığın salgına dönüştüğünü biliyoruz. Bizler bu tür salgın durumlarında önlem alarak yaşamayı öğrenmeliyiz. İnsanlar yalnızca koronavirüse karşı değil olası diğer hastalıklara karşı da tedbir alarak yaşamayı öğrenmeli. Biz tabi ki önce sağlık diyoruz. Biz korkmadan ve panik yapmadan evrensel ve kişisel kurallara uyarak bu virüsü çok rahat bertaraf ederiz. Bu virüsle nasıl mücadele edeceğimizi bilimsel yöntemler ile bilip davranacağız” dedi.

“Hiç Kimsenin Maaşını Kesmedik”

Dünya Sağlık Örgütü’nün Pandemi Kurulu ve Sağlık Bakanlığı’nın salgın konusunda yaptırımları olduğunu söyleyen Başkan Savaş, İlimizde yetkililerle sadece bir kere toplandıklarını ifade etti ve “Bu konuda da daha çok onların dediklerini yaptık. Herkes Valilik ile eşgüdümlü çalışıyor. Biz de Valilik ile eşgüdümlü çalıştık. Bu durum için toplantı yapmaya gerek yok. Biz ne gerekiyorsa yapmaktayız” dedi.

Sokağa çıkma konusunda fikirlerini paylaşan Başkan Savaş, izolasyon konularına uyulduğu, mesafenin korunduğu ve maske takılması hususunda dışarı çıkılabileceğini belirterek Hatay halkını önlemleri alması konusunda uyardı.

Belediyede verilen sosyal denge ile ilgili açıklama yapan Başkan Savaş, “Sosyal dengeyi bir yıldır veremiyoruz. Hiç kimsenin maaşını kesmedik. Personellerimiz maaş almaya da devam edecekler. O konuda hiçbir problem yok” dedi.

“Yardımlarda İktidar Daha Aktif Olmalı”

Koronavirüs salgınının esnafı olumsuz yönde etkilemesiyle ilgili açıklama yapan Başkan Savaş, “40 bin civarında erzak dağıttık. 17 bin ailemize temel ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla kartlar verdik. Evde bakım hizmetlerimiz var. Ama bu işleri esas yapması gereken iktidardır. Çünkü her türlü bütçeyi yapan, bütün vergileri revize eden, kanun çıkaran ve 18 yıldır devleti yöneten bir iktidar var. Biz imkânlarımız doğrultusunda elimizden gelen hizmetleri yapıyoruz. Ama genel iktidarın bu konuda çok daha aktif olması lazım.

Esnafın, dar gelirli vatandaşlarımızın ve çalışamayan işçimizin nafaka sorunlarını da çözmesi gereken merci genel iktidardır. Belediyelerin imkânı sınırlıdır” dedi. Ekonomik olarak bundan sonraki iki yıl içerisinde zor günlerin yaşanacağının altını çizen Başkan Savaş, yaşanan ekonomik sıkıntı, uluslararası problem ve sağlık problemlerinin yaşandığı bu süreçte etnik veya mezhepsel kaosla beslenenlere müsaade etmeyeceklerini sözlerine ekledi.

  
61 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam18
Toplam Ziyaret16804
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.091634.2282
Euro37.013337.1616
Hava Durumu
Saat