Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



Reyhanlı - Tayvan Dünya Vatandaşları Toplum Merkezi Ekimde Açılacak

Tayvan-Reyhanlı Dünya Vatandaşları Merkezi’nin devam etmekte olan inşaatı ve Reyhanlı ile tüm Hatay’a olan yararları düzenlenen toplantıda anlatıldı.

Reyhanlı Belediyesi ev sahipliğinde, Başkan Mehmet Hacıoğlu başkanlığında düzenlenen toplantıya sanatçılar ve basın mensupları katıldı.

Açılış konuşmasını Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu yaptı. Tayvan ekonomi ve kültür misyon elçiliği ve Reyhanlı Belediyesi ortaklığında gerçekleşecek olan, merkezin bitme aşamasında olduğunu söyledi.

İlçe için önemli olan projenin tamamlanması ve vatandaşlarla buluşmasına az kaldığını belirten Hacıoğlu, “Merkezde meslek edindirme kursları açılacak. Ev hanımları, gençler, çocuklar ve sanata gönül veren kardeşlerimiz meslek sahibi olacaktır. Burada halkımız hem öğrenecek ve hem de üretilen ürünleri pazarlama imkanı bulacaktır” dedi.

Reyhanlı’nın dünyaya tanıtımına büyük katkısı olacak proje ile ilgili detaylı açıklamada bulunan Prof. Dr. Chen-Yu Chiu (Cho) soruları cevaplandırdı.

Tayvan hükümeti tarafından finanse edilen ve Prof.Dr. Chen-Yu Chiu (Cho) ve Reyhanlı Belediyesi tarafından başlatılan ve tasarlanan Tayvan – Reyhanlı Dünya Vatandaşları Merkezi bir ay içinde tamamlanacaktır. Merkez, genel olarak Hatay'da ve özellikle Reyhanlı'da Suriyeliler ve Türk vatandaşları arasında sosyokültürel ve ekonomik entegrasyonu ve katılımı teşvik etmek amacıyla Dr. Chiu ve ekibi tarafından yönetiliyor.

‘3 YILLIK HAZIRLIK DÖNEMİ’

Merkezin programlarının ve yararlanıcılarının araştırılması ile sitenin ve sosyokültürel durumunun araştırılmasına 2016 yılının sonlarında başlandı. Yaklaşık 3 yıllık hazırlıktan sonra, bina inşaatı Nisan 2020'de başladı ve Eylül 2020’de tamamlanacak.

Cho ve ekibi, Reyhanlı ve Hatay'daki insanlara iyi, çok ve uzun süreli işlerle en verimli sonuçları getirmeye yönelik Merkezi yönetmek için Belediye, yerel halk, uluslararası ortaklar ve Tayvan hükümeti ile yakın bir şekilde çalışacak. Merkezin temel programları aşağıdaki şekilde oluşacak

• Çok amaçlı parklar, toplantı salonu ve halka açık alanlar;

STK'ları ve faaliyetlerini barındırma yerleri;

Hem yerel hem de uluslararası sanatçılar için atölyeler, galeriler ve mağazalar;

İhtiyaç sahibi insanlar için geçici barınma alanı;

Yeni ürün ve işleri tasarlamak için tasarım merkezi;

Farklı yerel iş sektörleri ve özel yerel ürünler için mağazalar;

Devlet daireleri ve tesisleri;

Çocuklar, kadınlar, engelliler ve mağdur gruplar için ortak alanlar;

Tuvaletler, duş odaları, abdest odaları ve mescitler dahil temel ihtiyaçları karşılayan tesisler bulunacak.

















  
53 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi74
Bugün Toplam124
Toplam Ziyaret15665
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat