Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



TOKDEMİR; “PAMUK ÜRETİCİSİ MAĞDUR, HASAT YAPIYOR PARA KAZANAMIYOR”

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Türkiye’nin en verimli topraklarından Amik Ovasında Ziraat Odası, Çukobirlik, Sulama Kooperatifi Başkanları, STK Temsilcileri ve Pamuk üreticisi çiftçilerle birlikte seslerini duyurmak adına pamuk tarlasında bir araya geldi.

Tokdemir pamuk tarlasında çiftçileri dinleyip incelemelerde bulunduktan sonra yaptığı açıklamada, “Pamuk üreticisi bu yıl da mağdur oldu. Hasadını yapıyor ancak para kazanamıyor, yaptığı kazanç borçlarını karşılayamıyor dedi.

Tokdemir yaptığı açıklamada; – Elektrik, mazot, gübre ve ilaçlama gibi kalemlerdeki yüksek girdi maliyetleri çiftçi-lerimizi çıkmaza sokuyor. Bitirilmeyen barajdan su alamayan çiftçilerimiz derin kuyulardan elektrik gücüyle yüksek maliyetlerle sulama yapmak zorunda kalıyor.

– 3 yıldır 80 kuruş olan destekleme fiyatı ve yüzde 4’lük kesinti ivedilikle düzeltilip en az 1buçuk lira olmalıdır. – 2 yıl üst üste pamuk eken üreticiye 3.yıl destekleme verilmiyor ve üst sınır olarak 500 kilonun üstüne de verilmiyor. Bu yüzden geçen yıl ülkemizde 580 bin hektar olan pamuk alanı bu yıl 380 bin hektara geriledi.

– Pamuktaki yanlış ithalat rejimi çiftçilerimizi bu üründen uzaklaştırıyor. İthal ettiğimiz 1 milyon ton pamuğun 158 bin tonunu pamuk ülkesi olmayan Yunanistan’dan ithal ettik.

– Yerli ve milli olmak, üreten çiftçilerimizi desteklemekle olur. Beyaz altınımız, stratejik ürünümüz pamuk ne yazık ki hak ettiği değeri bulamıyor.

– Acilen çiftçilerimizin üretim şartları, girdi maliyetleri, banka ve kooperatif borçları ve ithalat rejimi üreticinin lehine olacak şekilde revize edilmelidir.Pamuğun önemini, ‘doğarken pamuklu beze sarılıp, öldüğümüzde de pamuklu kefene sarıldığımızı’ hatırlatarak vurgulamak isterim” dedi.



  
41 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi240
Bugün Toplam387
Toplam Ziyaret15928
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat