Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



Hatay’ın 50 Yıllık Hayali Gerçek Oldu, Afrin Çayı’ndan Gelen Su Baraja Aktarıldı

Reyhanlı Barajı’na, Afrin Çayı’ndan gelen su verilerek tarihi gün yaşandı. Suriye’den gelen Afrin Çayı’ndan Reyhanlı Barajı’na su verilmesi gerçekleşti.

İlk su bırakılması nedeniyle baraj alanında tören düzenlendi. AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, Kaymakam Ali Candan, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Şadiye Yalçın, DSİ 63.(Hatay) Şube Müdürü Mehmet Ekinci, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Yumuşak, Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Başkanı Necmettin Zaroğlu ve mahalle muhtarları katıldı.

Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, Afrin Çayı’ndan gelen suyun Reyhanlı Barajı’na aktarılmasının Hatay için tarihi bir gün olduğunu söyleyerek, “Bu gün mutlu bir gündeyiz. 50 yıllık hayalimizi gerçekleştirdik. Hatay’ın ve Reyhanlı’nın gurur projesini hayata geçirdik. Afrin Çayı’ndan gelen suyu Reyhanlı Barajı’na veriyoruz, hayırlı olsun” dedi.

‘CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR ETTİ’

Reyhanlı Barajı’nın gerçekleşmesinde emeği geçen ve yakından takip eden başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Tarım ve Orman Bakanına, DSİ Genel Müdürüne ve ekibine teşekkür eden Şanverdi, aslında bu projenin 2015 yılında bitirilmesinin planlandığını ancak firmaların birbirlerine açtıkları davalardan ötürü biraz geciktiğini söyledi.

‘600 BİN DEKAR ARAZİ SULANACAK’

Afrin Çayı’ndan gelen suyun Reyhanlı Barajı’na verilen su ile bölgede 600 bin dekar arazinin sulanacağını, 200 bin dekar arazinin de taşkınlardan korunacağını belirten Şanverdi, geçen yıl Hatay Havalimanının çevresinin sularla kaplandığını ve Amik Ovası’nın sıkıntılı günler yaşadığını aktardı.

Şanverdi, “Reyhanlı Barajı bu taşkınları önleyecek. Bundan sonra da bu sorunları en aza indirmek için mücadelemiz devam edecek. Ayrıca baraj alanı çevresinde bulunan Mehmetbeyli Mahallesi sakinlerimizi mağdur etmemek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Reyhanlı Belediyesi olarak 15 Ocak’ta parsel dağıtımını gerçekleştirecek ve Reyhanlı Kaymakamlığımız da evi olmayanlara kira bedeli ödeyecek. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz” dedi.

‘HATAY’IN EN BÜYÜK BARAJI’

Öte yandan, DSİ 63. Hatay Şube Müdürü Mehmet Ekinci, Reyhanlı Barajı’nın Hatay’ın en büyük Projesi olduğunu söyledi. Barajın göl sahası bittiğini, en büyük su kaynağının ise olan Afrin ve Karasu Nehirleri olduğunu sözlerine ekleyen Ekinci, nehirlerden gelecek suyun baraja aktarılacağını kaydetti.

Ekinci şöyle dedi; “Barajın kendi su kaynağı yoktur. Afrin Çayı’ndan gelen suyu veriyoruz. Baraj, bundan sonra yazın Amik Ovası’nın susuzluğuna çare olacak, kışın ise taşkınların önüne geçmiş olacak. Toplanan su ile birlikte aynı zamanda Türkiye’nin en büyük regülâtörü de yapılıyor. Toplam 26 kapaktan oluşuyor. Türkiye’nin en büyük iletim kanalını da yapıyoruz. Saniyede 1534 ton suyu Afrin Çayı’ndan alacak ve baraj sahasına aktarmış olacak. Regülatörü de otomasyon siteme sahip olup 20 milyon metreküp su temin edecek.”










  
41 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi155
Bugün Toplam203
Toplam Ziyaret15744
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat