Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



KARASU KANALI BU YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK

Hatay’da önemli baraj yatırımlarından birisi olan Reyhanlı Barajına su takviyesi yapacak olan Karasu kanalının bu yıl içinde tamamlanacağı belirtildi.

Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın özel gayreti sonucunda Tahtaköprü Barajındaki yükseltme çalışmalarının tamamlanması ardından gözler bölgeyi etkileyecek Reyhanlı Barajına çevrilmişti. Reyhanlı Barajında yeterli su bulunmaması halinde Tahtaköprü Barajından takviye yapılmasını sağlayacak olan kanalların açılmasına yönelik çalışmalar hızla devam ediyor.

Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, DSİ Hatay Şube Müdürü Mehmet Ekinci ve diğer yetkililerle Karasu Kanalı çalışmalarını incelediler. Tahtaköprü Barajından Reyhanlı Barajına yapılacak su takviyesi için 37 km.lik bir alanda kanalın yanısıra 2 dev tünelin yapımını içeren Karasu Kanal projesinde önemli gelişmeler yaşanıyor.

Bu bölgede yapılan çalışmaları inceleyen Yayman, “Tahtaköprü barajından sonra Karasu Kanalını da bu yıl içerisinde tamamlayıp bölge çiftçisinin hizmetine açacağız. Amacımız bölgede sulanmayan bir karış toprağın kalmamasıdır. Çiftçilerimizin her dönem istediğini eker duruma gelmesini amaçlıyoruz. Çiftçilerimizin önündeki engelleri tek tek kaldırıyoruz. Bölge yeniden altın çağına dönecek ve çiftçi bir daha kuraklık yaşamayacaktır” dedi.

  
43 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi234
Bugün Toplam443
Toplam Ziyaret15984
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat