Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



“PKK en büyük zararı Kürt vatandaşlara verdi”

Terör ve Güvenlik Uzmanı Dr.İmbat Muğlu PKK’nın en büyük zararı Kürt vatandaşlara verdiğini, Türkiye’de yaşayan Suriyelilerin de hızlı şekilde çoğalmasından endişe duyduğuna işaret etti.

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti üyelerine yönelik ‘Anayurt Güvenliği’ konulu konferans veren Terör ve Strateji Uzmanı Dr. İmbat Muğlu kendisinin de bir Kürt vatandaş olduğunun altını çizerek, terör yüzünden ailece İzmir’e taşındıklarını, 15 yıl TSK’da görev yaptığını söyledi.

Bölgedeki gelişmeleri de değerlendiren Muğlu, Kürtlerin hakkını savunduğunu iddia eden terör örgütü PKK’nın en büyük zulmü Kürt vatandaşlarına yaptığını, Fetö’nün de insanları din istismarıyla kandırdığını aktararak “15 Temmuz başarılı olsaydı bugün burada olamazdık. 253 kişinin ölümüne neden olan terörist Mazlum Kobani’nin Avrupa’da saygın biri gibi algılanmasını şaşkınlıkla izliyoruz. Türk - Kürt - Arap Kardeşliğinde en güzel örnek yer Hatay” dedi.

Türkiye’de 4 milyon Suriyeli yaşadığını ve hızla çoğaldıklarına vurgu yapan Muğlu, “Bu durum beni endişelendiriyor. Bu çoğalma PKK teröristlerinin Kürdistan hayali gibi başka hayalleri de getirebilir. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan Suriyelilerin Türkçe öğrenmeleri gerekmektedir. Öğrenmek istemiyorlarsa bu düşündürücüdür. Bu insanlara vatandaşlık kültürümüzü de aşılamalıyız. Bir kez daha karışan İdlip’den büyük bir göç dalgası Türkiye ye doğru geliyor. Terör örgütlerinden pek çok kişinin bunlar arasında olduklarına eminim. Güvenli Bölge’yi terör örgütleri istemiyor. Suriye’de barış olursa umarım Türkiye‘ye sığınanların hepsi ülkelerine döner’’ diye konuştu.

Terör ve Güvenlik uzmanı Dr. İmbat Muğlu, Türkiye’yi karıştırmak, güçsüz hale sokmak, ekonomik kriz yaratmak için pek çok saldırının yapıldığına da dikkat çekerek, “Türkiye, komşuları olan Suriye ve Irak’ta yaşanan iç savaş ve terörizm faaliyetlerinin yansımasını en çok yaşayan devlettir. Komşuda yaşanan güvenlik, iç savaş ve istikrarsız ortamda beslenen ve büyüyen terör örgütleri bölgede yaşattıkları insanlık dışı terörizm faaliyetlerini milli ve istikrarlı olan Türkiye’ye de sıçratmak için dış güçlerin de ciddi desteğini alarak sınırlarımız içinde haince saldırılara geçmeye çalışmaktadır” şeklinde konuştu.

  
39 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi241
Bugün Toplam455
Toplam Ziyaret15996
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat