Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



REYHANLI’NIN GURUR GÜNÜ KUTLANDI

Türk Askeri’nin Reyhanlı’ya girişinin 82. yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı. İlk tören belediye binası önündeki Atatürk Anıtı’nda düzenlendi. Reyhanlı Kaymakamı Ali Candan, Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulan törende İstiklal Marşı okundu.

Belediye Başkanı Hacıoğlu, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Hacıoğlu konuşmasında;

Sayın Kaymakamım, Sayın Garnizon Komutanım, Sayın Başsavcı Vekilim, Saygıdeğer Protokol Üyeleri ve Çok Kıymetli Hemşerilerim.

Kahraman Türk Askerinin Reyhanlı’ya girişinin 82. Yıl Dönümü nedeniyle düzenlenen törene, hepiniz hoş geldiniz.

Hatay ve Reyhanlı 20 Yıl boyunca Fransızların işgali altında kalmıştır. Bu işgal sırasında Reyhanlı Halkı da Türk devletinden ayrı kalmanın verdiği acıyı yaşamış, her şekilde özgürlük mücadelesine devam etmiştir.

Halkımızın Türk Devleti bünyesinde var olma inancı hiçbir zaman kaybolmamış ve yüreklerde bir meşale olarak yanmıştır.

Nitekim bu süreç Merhum Tayfur Sökmenin Devlet Başkanlığında, 2 Eylül 1938 yılında Bağımsız Hatay Devletinin kurulması ile başlamıştır. Ardından Hatay Devlet Meclisi Türkiye Cumhuriyeti'ne ilhak kararı ile 23 Temmuz 1939'da "Hatay" adıyla bir vilâyet olarak Türkiye Cumhuriyeti'ne katılmıştır.

Bu Milat bize, 82 Yıldır demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın haklı gururunu yaşatmıştır.

Reyhanlı Halkı olarak, Atalarımızdan miras, şehitlerimizin kanı ile sulanmış bu toprakları her zaman olduğu gibi Milli birlik ve beraberlik duygusu ile sonsuza kadar koruyacak ve yaşatacağız.

Ondan bir parça koparma düşüncesinde olanlara karşı canımız pahasına müdafaa edeceğimizi üstüne basarak söylüyoruz.

8 Temmuz Türk askerinin Albay Şükrü Kanatlı komutasında Reyhanlı'ya girişinin Onur günüdür. Şanlı ordumuzun Reyhanlı’ya girişinin 82. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen bu anlamlı günde bizlerle birlikte bulunmanızdan duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim.

Bu vesileyle; bizlere 82 yıl önce, kutsal memleketimizi canları pahasına kazandıran aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyor. Saygılarımı sunuyorum.

Başkan Hacıoğlu'nun konuşmasından sonra,Bir öğrenci şiir okudu, tören başkan Hacıoğlu’nun makamında tebrikleri kabul etmesi ile devam etti. Hacıoğlu ve meclis  üyeleri  heyet halinde 4. Hudut Bölük Komutanlığı’nı ziyaret ederek günün anısına Türk silahlı kuvvetlerine şükran plaketi verdi.

Törene mülki ve askeri yetkililer, vatandaşlar katıldı.










  
40 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi229
Bugün Toplam485
Toplam Ziyaret16026
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat