Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



Zaroğlu: Afrin’e açılan Zeytin Dalı Gümrük Kapısı Cilvegözü’nün yükünü hafifletecek.

 Reyhanlı ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) başkanı Necmettin Zaroğlu, Türkiye’nin terörden arındırdığı Afrin ilçesine açılan,  Hatay’ın  Kumlu ilçesine bağlı Hatay Hamamı Mahallesi’nde yapımı tamamlanarak hizmete giren Zeytin Dalı Gümrük Kapısı’nın hem Reyhanlı’daki Cilvegözü Gümrük Kapısı’nın yükünü hafifleteceğini ve hem de ülke ekonomisine pozitif destek sağlayacağını söyledi.

İHRACAT BAŞLADI, İTHALATTA SURİYELİ TACİRLERİN GÜVENLİK SORUŞTURMASI YAPILIYOR

Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Başkanı Necmettin Zaroğlu, Zeytin Dalı Gümrük Kapısı’ndan ihracatın başladığını, ithalat ve transit ticarette ise, akredite olan Suriyeli firmalarla ilgili devam eden soruşturmaların tamamlanmasından sonra ithalat ve 3. ülkelere transit taşımacılığın başlayacağını belirtti.

Ticaret Bakanlığı’nca açılan ve geçtiğimiz aylarda sınır ticareti yetkisinin valiliklere verilmesinden sonra, Zeytin Dalı Gümrük Kapısı’nda alt yapı işlemlerinin tamamlanması ile birlikte ticaret başladı.

TSO Başkanı Zaroğlu, günde 200-250  TIR kapasiteli olan Zeytin Dalı Gümrük Kapısı’nda ihracatla ilgili ticari faaliyetin başladığını söyleyerek “Suriye’den ithalat ve transit ticarette ise, Suriyeli tüccarlar ve firmaların akredite olanları hakkında soruşturmalar devam ediyor. Tamamlanmasının ardından hem ithalat ve hem de 3. ülkelere transit taşımacılık başlayacaktır” dedi.


TIR’LAR AFRİN CİNDERES’E GİDECEK

Zeytin Dalı Gümrük Kapısı’ndan geçiş yapan ihracat malı yüklü TIR’ların gümrük  kapısına yakın olan Afrin ilçesine bağlı Cinderes kasabasına kadar gideceğini ve taşıdıkları yükü burada boşaltarak aynı gün yurda dönüş yapacaklarını aktardı.



CİLVEGÖZÜ’NÜN YÜKÜ HAFİFLEYECEK

Halen insani yardım malzemesi taşıyan araçların geçiş yaptığı Zeytin Dalı Gümrük Kapısı’ndan ihracat dışında ithalat ve 3. ülkelere transit taşımacılığın başlaması ile birlikte, günde ortalama 300-350 TIR’ın çıkış yaptığı Reyhanlı’daki Cilvegözü Gümrük Kapısı’nın yükünün hafifleyeceğini kaydeden Zaroğlu, gümrük kapılarının ülke ekonomisine pozitif destek sağlayacağını  söyledi.

Öte yandan TSO Başkanı Zaroğlu ve yönetim kurulu başkan vekili Sait Şanverdi ile birlikte Zeytin Dalı Gümrük Kapısı  Gümrük Müdürü Elmas Sakarya ve müdür yardımcısı Kenan Palay’ı ziyaret etti.




  
39 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi233
Bugün Toplam481
Toplam Ziyaret16022
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat