Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



HASİAD’DAN HGC’YE ZİYARET

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Abdullah Temizyürek, geçtiğimiz günlerde HGC binasında Hatay Sanayici ve İş İnsanları Derneği (HASİAD) Yönetim Kurulunu ağırladı.

HASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Alkan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Hayzaran Hatay Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. HGC Başkanı Abdullah Temizyürek, HASİAD yönetimini ağırlamaktan onur duyduğunu belirtti.

Ziyarette konuşma yapan HASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Alkan, “Yeni yönetim ve sizleri tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. Geçmiş dönem başkanlarımız böyle bir yapıyı bizlere kazandırdığı için kutluyorum. Doğruları tespit edip doğru sonuca varmak adına basın oldukça önemli. Doğru kalemlerin bu işi sahada hakkıyla yapmalarını temenni ediyorum. Aslı astarı olmayan şeylerle gündem meşgul edilmemeli. Eleştiri olmazsa olmaz bir unsur ancak bu yapıcı bir dille olmalı. Doğru tespitlerle doğru e leştiriler yapılmalı. Bu manada umarım ki bugünden sonra iyileştirmelerin olacağı zamanlar hep birlikte yaşarız. Tekrar tebrik ediyorum ve bu ağırlamadan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Alkan’ın ardından söz alan HASİAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Hayzaran, basının Yasama, Yürütme, Yargıdan sonra 4. güç olduğuna değindi. Hayzaran konuşmasında, “Kamuoyu oluşturma, yapıcı muhalefet ve süreçlerin doğru yönetilmesiyle ilgili basına çok şey düşüyor. Basın görevlileri maalesef ağır çalışma koşullarının karşılığını alamıyor. Elini taşın altına koymuş medya imtiyaz sahiplerinin devlet tarafından verilen bir katkıyla ekonomik olarak güçlü durması gerekir. Güçlü duran bir ekonomiyle gazeteciler haber konusunda daha rahat hareket edebileceklerdir” dedi.

Cemiyetin üstlenmesi gereken görevlerinden bahseden Hayzaran, “İnsanın iyisi kötüsü olur mesleğin iyisi kötüsü olmaz. Her mesleğin icrasında hatalar olabilir. Bu tip cemiyetlerimizde de yanlışların yasal anlamdaki süreçlerinin disiplin mekanizmasında doğru yönlendirilmesi gerekir. Burada cemiyetin basın ilke ve kurallarına Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin kurallarına uygun meslek mensupları yetiştirme görevleri var. Meslek hak ettiği noktaya geldiği zaman emin olun sosyal şartlar da düzelecektir. Sizin gibi değerli arkadaşlarımızın bulunduğu bir ortamda avukatlık görevini üstlenmekten gurur duydum. Tereddütsüz yanınızdayım, üzerime ne düşüyorsa yapmaya hazırım. Siz ayakta dimdik duracaksınız ki doğruları hep birlikte bulalım. Bu camiaya katıldığım için, bir kardeşiniz olarak gördüğünüz için hepinize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

HASİAD yönetimi, konuşmalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ekonomiyi değerlendiren yönetim, teşviklerin yatırıma dönüşmediğini belirterek “Üretime odaklanmalıyız” dedi. Expo’ya ilişkin soruları cevaplayan yönetim, “Expo ile ilgili ilk rapor hazırlayan HASİAD’dır. Biz büyükşehrin bizim büyükşehrimiz olduğunu düşünerek sadece Hatay’a yaratacağı etki adına her zaman destek olduk. Expo çalışmaları geç kalınmış değil. Sadece hızlandırılması gerek. 2021 yıylında 2.5 milyon turist bekleniyor. Expo’nun yapacağı küçük bir etki bile bu şehrin hanesine artı olarak yazılacaktır” açıklamalarında bulundu.

  
41 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi97
Bugün Toplam146
Toplam Ziyaret15687
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat