Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



Suriye’de rejimin Bombardımanından kaçanların sığındığı kamplar sular altında kaldı

Suriye'nin İdlib kenti ve kırsalına yönelik  bombardımanından kaçan çoğu çocuk sivillerin sığındığı ve derme çatma çadırlardan oluşan  kamplar, aşırı yağışların etkisi ile sular altında kaldı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri(İHH), İnsani Yardım Vakfı’nca Suriye’nin İdlib kenti  kırsalındaki yoğun yağışların etkisiyle sular altında kalan kamplarda yaşayan insanlar için acil yardım çağrısında bulunuldu. Suriye’nin Türkiye sınırına yakın, kuzeybatısındaki İdlib kenti kırsalında bulunan derme çatma çadırlardan oluşan birçok sığınmacı kampı bir süredir devam eden  yoğun yağış nedeniyle sular altında kaldı. Ağırlıklı olarak İdlib’in güney kırsalındaki bombardımanlardan kaçan sivillerin yaşadığı kamplar aşırı sel tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor. Bombardıman nedeniyle köyünden kaçarak İdlib’in kuzey kırsalındaki kampa sığınan ve yaşadıkları çadırı su baskınına uğrayan 65 yaşındaki Ayşe Casim, 7 ay önce saldırılar nedeniyle köylerinden kaçarak bölgeye geldiklerini söyledi. Saldırılarda 7 çocuğumu kaybettiğini anlatan Casim, “Evlerimiz yıkıldı. Sahip olduğumuz her şeyi kaybettik. Bu kampta da 15-20 gündür yağmurun altındayız. Sularla iç içe yaşıyoruz’’ dedi.

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, kış mevsiminin soğukluğu ve ailelerin imkânsızlığı nedeniyle sular altında kalan, derme çatma çadırlardan oluşan kamplarda yaşayanların zor günler geçirdiklerini söyledi.

SOBA, YAKACAK, GIDA VE HİJYEN PAKETLERİNE İHTİYACI VAR  

Bombardımandan kaçarak geldikleri derme çatma ve sağlıksız şekilde oluşturulan  çadırlarda yaşayanların su baskını nedeniyle mağdur olduklarını belirten Tosun, “Aileler için yardım çağrısında bulundu. Tosun şöyle dedi;

“Ailelerin soba, yakacak, gıda ve hijyen paketlerine ihtiyacı var. Eğer bu yağışlar devam ederse kampların birkaç gün sonra sel baskınına maruz kalma tehlikesi bulunuyor. Bu nedenle sel felaketinin meydana gelmesi durumunda ailelerin mağdur olmaması için acil olarak bölgeye yardımların ulaştırılması gerekiyor.”

Açıklamada, yardım çalışmalarına destek olmak için bütün operatörlerden SURİYE yazıp 3072'ye kısa mesaj atarak 5 liralık bağışta bulunulabileceği, veya ayrıca İHH’nın banka hesaplarına “SURİYE” açıklaması ile birlikte bağış yaparak vakfın bölgedeki çalışmalarına katkı sağlanılabileceği kaydedildi.




  
40 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi19
Bugün Toplam70
Toplam Ziyaret15611
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat