Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINA…

Sayın Cumhurbaşkanım; Reyhanlı ekonomik yönden kan ağlıyor. Serhat şehri, Ensar şehri Reyhanlı komşu ülke Suriye’de yaşanılan olumsuzluktan dolayı en fazla mağdur olan ilçe olmasına rağmen yıllardır ekonomik olumsuzluklara rağmen ayakta durmaya çalıştı ama bu yıl maalesef tarım şehri olan ilçemiz hem mahsulün az gelmesinden (bölgede yaşanılan savaş ortamından dolayı hava şartlarının olumsuz etkilenmesi) hem de ürünlerin fiyatlarında yüzde elli düşüş yaşamasından dolayı ticaret tamamen durma noktasına geldi.

05.05.2015 yılında bitirilmesi gereken Reyhanlı Barajı en büyük umudumuzdu ama maalesef hala bitirilmedi. Amik ovasında hala çiftçinin ekonomik darboğazdan dolayı ekmediği topraklar bulunmakta. Enerjisa ya borçlu yüzlerce çiftçinin elektrikleri kesilmiş vaziyette.

Ziraat Bankasına çiftçi borcunu ödeyememekte. Yüz dönüm arazi eken çiftçinin bu yılkı zararı arazi kendisine aitse elli bin tl, eğer icar olarak ekmişse yüz bin tl dir. Şimdiye kadar böyle bir felaket ilçemizde yaşanılmamıştır. Derdimizi anlattığımız makamlardan bu güne kadar derdimize derman olacak cevaplar gelmemiştir.

Reyhanlı İlçesi olarak ne istiyoruz; Acilen çiftçi borçlarının uzun vadeli olarak ertelenmesini ve yeni kredi destek paketlerinin verilmesini istiyoruz. Enerjisa’ya borçlu olan çiftçilerimizin borçlarının yapılandırılmasını ve enerji fiyatlarının Reyhanlı barajı bitene kadar baraj sulama ücreti ile orantılandırılmasını istiyoruz. Tarım Kredi kooperatifin çiftçimize desteklerinin artırılmasını istiyoruz. Tarımsal destek ödemelerinin biran önce yapılmasını istiyoruz.

SAYGILARIMLA… A. HÜSEYİN ABAY

Not : DUYARLI ÇİFTÇİ ARKADAŞLARINDA BU METNİ CİMERE GÖNDERMELERİ RİCA OLUNUR.

  
40 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi238
Bugün Toplam503
Toplam Ziyaret16044
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat