Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



Plastik ve Metal Atıkları ile 200 kğ Ağırlığında Dev Balık Yaptı

Reyhanlı’da, mozaik ve hurda sanatçısı Mervan Altınorak, denizden plastik ve hurdacılardan da topladığı metal atıkları ile tam 200 kğ ağırlığında dev balık heykeli yaptı.

Reyhanlı’da yaşayan ve uzun zamandan bu yana mozaik ve hurda ile uğraşarak çeşitli heykeller yapan ve 25 yıldan bu yana sanatın içerisinde olan Mervan Altınorak(50), bu defa çevre ve deniz kirliliğine dikkat çekmek için Samandağ İlçesinde sahilden topladığı plastik atıklarla, hurdacılardan temin ettiği çeşitli metal parçalarını birleştirerek 3 metre uzunluğunda, 2 metre yüksekliğinde ve 200 kğ ağırlığında balık heykeli yaptı ve adını da KOİ (Japon Balığı) olarak tanımladı.

ÜÇ AY ÖNCE BAŞLADI

Mervan Altınorak, bu güne kadar metal parçaları kullanarak yaptığı, at, tavus kuşu, geyik, flamingo ve çeşitli çaplarda heykellerden sonra bu kez, deniz ve çevre kirliliğine dikkat çekmek için farklı bir adım attı. Önce Reyhanlı ve çevre şehirlerde hurdacılardan metal parçaları ve oyuncaklar topladı. Daha sonra Hatay’ın sahil şehri olan Samandağ İlçesine giderek bu defa denizde biriken plastik atıkları topladı. 3 ay boyunca yaptığı çalışmasını tamamlayan Altınorak, KOİ(Japon Balığı) adını verdiği balığı yaparak kendi rekoruna bir yenisini daha ekledi. Altınorak, “Çalışmaya 3 ay önce başladım. Hurdacılardan metal ve oyuncakları topladım. Gelecek nesilleri temsil etmesi için sokaktan topladığım atıklarla, Samandağ İlçesinde sahile vuran ve çevre kirliliği yapan plastik atıkları toplayarak işe başladım. Balığın baş kısmını, ağız ve gözlerini metallerle yaptım. Buradaki amacım ve insanlara mesajım ise geleceğimizin teminatı olan nesillerimize temiz bir dünya bırakmak ve geri dönüşüm malzemesi ile neler yapılarak topluma kazandırmak olduğunu göstermektir” dedi. Bir diğer amacının da özellikle denizlerde ve sahil kentlerinde yaşanan çevre kirliliğinin önüne geçmek olduğunu söyleyen Altınorak, balığı Mardin’deki bir geri dönüşüm firmasının talebi üzerine yaptığını belirtti.

“ERDOĞAN’IN SIFIR ATIK PROJESİNİ DESTEKLİYORUM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın önderliğinde başlatılan sıfır atık projesini de desteklediğini sözlerine ekleyen Altınorak, “Sanatçılar olarak sıfır atık projesini gönülden destekliyoruz. Halkımızın da buna önem vermesini umuyoruz. Geri dönüşümle yapılanın eser amacı doğrultusunda yerini bulsun. Dünya hepimizin, çöpleri yerlere atmayalım, dünyamızı kirletmeyelim” diye konuştu. Altınorak’ın 3 ayda tamamladığı balık heykeli, 200 kğ ağırlığında, boyu 2 metre, eni 3 metre olup 2 bin adet materyal kullandı.






  
151 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi234
Bugün Toplam482
Toplam Ziyaret16023
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat