Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



GÖLBAŞI GÖLÜ HANGİ GÜZELLİKLERE KAVUŞACAK ?

Hatay’da doğal su kaynaklarının oluşturduğu tek göl olan Gölbaşı Gölü ile ilgili sürdürülen proje çalışmalarının içeriği belli oldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Kırıkhan Belediyesinin ortaklaşa sürdürdüğü çalışmalar şekillenmeye başlandı.

Bugüne kadar Gölbaşı gölünün Rekreasyon projesi yapıldı. Projemizde alanın tahsisi gerekiyordu. Tarım Bakanlığı Kırıkhan Belediyesine tahsisini gerçekleştirdi.

Doğal sit alanı olduğu için doğal göl olduğu için kıyı kenar çizgisi tescil edilmesi gerekiyordu. Bu süreçte Bakanlık onayı ardından Çevre Şehircilik Müdürlüğe gönderildi. 1 aylık askı süreci ardından Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge kurulundan proje ile görüş alınacak ve çalışmalar faaliyete geçecek. Gölbaşı Gölünün ödeneği DOĞAKA tarafından sağlandı.

GÖLBAŞI GÖLÜNDEKİ ÇALIŞMALARDA NELER YAPILACAK?

Gölbaşı Gölü ile ilgili hazırlanan projede, giriş kontrol bölümü ve günü bir piknik alanı oluşturulacak. Proje alanının sol tarafında yöresel ürün satış bölümleri olacak. Buranın hemen yayında Kır lokantası olacak. Alan içerisinde Tabiat Eğitim Merkezi kurulacak. Ahşap yürüyüş yolu olacak.Gölbaşı gölünde tekne turu yapılabilecek. Cazibe merkezi olması için gereken tüm çalışmalar projede yer alacak. Havzası 7000 dekar olan Gölbaşı Gölünün, Çarpıcı güzelliği bulunuyor. Gölbaşı gölü tatlı su gölü. Gölbaşı gölü kendi su kaynakları ile beslendiği için yaz ve kış aylarında sürekli su bulunmaktadır.

Projenin hayata geçirilmesinin ardından Gölbaşı Gölü ile Ceylan Üretme Merkezi arasındaki yola bisiklet ve yürüyüş yolu yapılması planlanıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce geçen yıl “Ulusal Öneme Haiz Sulak Alan” olarak tescillenen Gölbaşı gölü yaklaşık 200 kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Manzarası, temiz suyu zengin flora ve faunasıyla dikkati çeken Gölbaşı Gölünün önümüzdeki yıl turizme açılması planlanıyor.



  
41 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi234
Bugün Toplam448
Toplam Ziyaret15989
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat