Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



Sinemanın Kalbi Hatay’da Atacak

Kibar Feyzo filmi başta olmak üzere, bazı sinema ve dizilerin çekimlerinin yapıldığı tarihi konak restore edilerek sinema müzesine dönüştürülecek.

Reyhanlı’ya bağlı Kavalcık (Harran) mahallesinde bulunan ve bir asırdır atıl durumda bırakılmış tarihi konağı Hatay ve Türkiye turizmine kazandıran Hatay Valisi Rahmi Doğan’a teşekkür edildi.

Konak hakkında açıklama yapan Hatay Turizm ve Gastronomi Derneği Başkanı Mehmet Saltan, Yeşilçam’ın halen izlerini bünyesinde barındıran tarihi konağın tekrardan Türk sinema ve kültür alanına kazandırılmasının heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Bu girişimleri dolayısıyla Hatay Valisi Rahmi Doğan’a da teşekkür eden Mehmet Saltan, “Kemal Sunal, Şener Şen ve Müjde Ar gibi Türk sinemasının duayen ve efsane isimlerinin rol aldığı bir çok sinema filminin çekildiği bu tarihi Konak’ın restorasyonun tamamlanmasının ardından; Türk sinema ve dizi sektörünün kalbi Hatay’da atmaya başlayacak. Hatay Turizm ve Gastronomi Derneği olarak bizler de İlimizin turizmini canlandıracak, Hatay’ı kültür ve sanat merkezi yapacak bu dev projenin hayata geçirilmesinin heyecanını yaşıyoruz.

Akdeniz’in incisi Hatay’ımızın turizmine katkı sağlayacak her projede yer almaya hazırız” dedi.

  
40 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi233
Bugün Toplam297
Toplam Ziyaret15838
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat