Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



GELENEKSEL “CEMİL MERİÇ KİTAP FUARI ve İMZA GÜNLERİ” KAPILARINI AÇTI

Reyhanlı Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen “1. Geleneksel Cemil Meriç Kitap Fuarı ve imza Günleri” 10 Aralık'ta başladı.

Reyhanlı Belediyesi Hizmet Binası önünde oluşturulan fuar, kitapseverlere kapılarını açtı.

Reyhanlı Kaymakamlığı, Reyhanlı Belediyesi, Reyhanlı Sanayi ve Ticaret Odası ve Mustafa Kemal Üniversitesi Reyhanlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun katkılarıyla yapılan fuarda merhum Cemil Meriç’in kızı yazar Prof. Dr. Ümit Meriç ile Yazar Prof. Dr. Tufan Gündüz, Sinan Yağmur, Bekir Develi’nin de aralarında olduğu toplanda 18 yazar yer aldı. Bu yazarlar Bayram Yıldızgil, Halit Yıldırım, Serdal Yeşilyurt, Nurdan Taydaş Çal, Sibel Ferik, Uğur Tuna, Mehmet Ali Arslan, Mehmet Bektaş, Metin Özmen, Maruf Özülkü, İsmet Erdal, İlker Öz, Ekrem Turgut, Zeki Yıldız.

Bölgenin en büyük kitap fuarından bir tanesi olma özelliğini taşıyan ve şiir dinletileri, panel ile söyleşilerin de yapıldığı fuarda, çok sayıda yayın evi yer aldı. Kitapseverler, fuara katılan yazarlara aldıkları kitapları da imzalatdı. Fuar, 19 Aralık Pazar günü akşam sona erecek.

PAZAR GÜNÜ İSE 1. GELENEKSEL CEMİL MERİÇ İRFAN VE SANAT GÜNLERİ YAPILDI

Merhum Cemil Meriç’in 105. Doğum günü sebebiyle Reyhanlı Cemil Meriç Kültür Evi’nde 1. Geleneksel Cemil Meriç İrfan ve Sanat Günleri programı yapıldı. Program 12 Aralık Pazar günü saat 11:00’de başladı. Etkinlikler kapsamında çocuklar için animasyon gösterileri, şiir ve ney dinletisi ile sema gösterileri yapıldı.

KİTAPLAR İLÇEMİZİN KÜLTÜR HAYATINA KATKI SAĞLAYACAKTIR

Teknolojik dönüşüme rağmen kitapların insan hayatının olmazsa olmazı olduğunu ifade eden Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, “Kitaplar dünyaya farklı açıdan bakmamızı, meselelere farklı çözüm yolları bulmamızı sağlar. Ruhumuzu doyurur, zekâmızı kibarlaştırır, düşüncelerimizi besler, hayal gücümüzü geliştirir.

Reyhanlı’nın kültür hayatına büyük katkı sağlayacağına inandığımız bu organizasyonda rahmetli hemşerimiz Cemil Meriç anısına 1. Geleneksel Cemil Meriç Kitap Fuarı ve imza Günleri programını hazırladı. Tüm vatandaşlarımızı açtığımız fuar alanımıza bekliyoruz” dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı konferans salonunda M.K.Ü Üniversite Öğretim Üyeleri, Tarih Prof. Tufan Gündüz ve Video Konferans ile Prof.Dr Ümit Meriç Hanımefendinin katılımları ile yapılan Cemil Meriç Temalı Panelin ardından, M.Fatih Tosyalı Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda Medeniyetler Korosunun konseriyle sona erdi.

Programa; İlçe Kaymakamı Yasin Öztürk, Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, Antakya Belediye Başkanı İzettin Yılmaz, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.











  
40 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi242
Bugün Toplam495
Toplam Ziyaret16036
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat