Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



İNŞAAT TERÖRÜNE DUR DİYECEK YOKMU!
Reyhanlı da inşaatlar Müteahhitlerin insafına bırakılmış durumda.
Müteahhit arkadaşlarımızda bir türlü doyamadığından çeşitli oyunlarla projenin dışına çıkarak bir nevi vurgun peşinde koşuyor.

Şöyleki;
önce projeyi Belediyenin imar işlerine onaylatıp inşaata başlıyor. Önceleri düzgün yürüyen inşaat daha sonra çeşitli şekiller almaya başlıyor.İnşaatların kabası 1 bilemedin 2 ay içerisinde bitiyor. Bu hızla ilerleyen inşaat,iç dizayn,sıva falan derken inşaat bitiyor Ama garipliklerde buradan sonra başlıyor.

Mesela; Adam çatı katını bir şekilde yavaş,yavaş normal kata çeviriyor ve Belediye imarından sorumlu olan Belediyeciler şikayet olursa müdahale ediyorlar,Raporlarını yazıp gidiyorlar. Kendilerini kurtarmak içinde uyduruk bir ceza yazıyorlar,Ama adam inşaata devam edip çatı katını hızlı bir şekilde kapatıyor.

Belediyeye sorulduğunda Valla rapor tutup ceza yazmıştık ama bizi dinlemeyip bitirmiş ne yapalım.Yıkamıyoruzda deyip cevaplıyorlar ve oldu-bittiye getirip inşaatın üst tarafının tamamlamasına müsaade etmiş oluyorlar. Çatı katı böylece halledilmiş oldu.

Akabinde inşaatın iç dizayn işleri devam ederken Ev sahiplerinden birkaçı acilen taşınır ve bina yavaş yavaş dolmaya başlarken; Elektrik,Su abonelikleri için ilgili yerlere başvurular yapılır,verilen cevap belli,YAPI KULLANMA BELGESİ’ni getirin Aboneliğinizi yapalım denir.

Müteahhit kardeşimizde Belediyeye müracaatını yapar,Efendim Ev sahipleri Abonelik alacaklar YAPI KULLANMA BELGESİ olmadanda olmuyor.Siz Belediye olarak belgemi verin bende Ev sahiplerine vereyim denir. Belediye Denetim ekibi inşaata gider bakarki doğrudur,birkaç ev göçmüş oluyor.

İncelemesini yapıp YAPI KULLANMA BELGESİ’ni Müteaahhite teslim edilir.

YAPI KULLANMA BELGESİ’ni alan Müteahhit nasılsa belge cebinde asıl oyun şimdi başlıyor.
Aşağıdaki Dükkanlar için saçak altını binanın Dış duvarı ile yanlardan sonradan çıkma birleştirmelerle Projenin dışına çıkılarak, binanın tepeden aşağıya Camdan dümdüz hale getirip dükkanlardan müthiş vurgun planlanıyor.

Belediye gelip (şikayet olursa)30 Bin veya 40 ceza yazıyor. Ama adam seve seve ödüyor.
Çünkü ödediği ceza dükkanların fazlalık satışından 7-8 katı kar elde ediyor.

Diyelim ki, binanın 100 metre boy çarpı 1.50 metre en : 150 metre eder Çarpı 7500 TL.vurgunu siz hesaplayın Adam metre kareyi 7500 Tl’ye satıyor.

Bunun 30 veya 40 Bini ceza olsa ne olur.Ha adam birde bunu hak olarak görür.Bundan sonraki tüm inşaatlarını bu esaslar üzerine yapmaya devam eder.

Yıkım denen mekanizma nedense hiç işletilmez vede Hiç kullanılmaz. Bütün bunların olduğunu takip eden diğer bir müteahhitde aynı yolu takip ederek inşaatına devam eder müdahale olursada kendine kazanılmış hak olarak gördüğünden diğerlerini emsal gösterir.

Şimdi suçlu kim? Denetlemeyi yapan Belediye Binanın Alt taraf Dükkanlar tamamlanmadan neden YAPI KULLANMA BELGESİ’ni veriyorsun?

YAPI KULLANMA BELGESİ’ni verdin neden sonrasında neler yapıldığını kontrol etmiyorsun?

Şikayet olursa ilgileniyorum deyip;uyduruk cezalarla geçiştirme yerine; Hem ceza ( Oda yapılan satış miktarının 3 veya 4 katına )yazılırsa akabinde fazla olan 1.50 m fazlalık yıkılırsa hangi müteahhit projenin dışına çıkacak bakalım.

Şimdi bu işte suçlu kim? Belediye mi? Müteahhitmi ?

Devamı gelecek....









  
43 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi233
Bugün Toplam290
Toplam Ziyaret15831
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat