Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



Göç İdaresi’nden bilgilendirme toplantısı


  Reyhanlı da, Kaymakam Ali Candan başkanlığında, İlçe Göç İdaresi’nce yapılan toplantıda kurum amirleri, kanaat önderleri ve Suriyelilerin katılımı ile bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün ‘Mahalle Filmi’ gösterimiyle başlayan toplantıda,   Türk vatandaşları ile Suriyeli misafirlerin birlikte yaşamanın hak ve ödevleri, kardeşlik olgusunun devamı için dikkat edilecek hususlar, eğitim, sosyal, kültürel ve ekonomik faaliyetlere erişim, Suriyeli misafirlerin kamu hizmetlerinden daha etkin yararlanabilmeleri için öneriler ve bilgilendirmelerde bulunuldu.

Türk toplumunun milli değerleri,  örf ve adetleri gözetilerek misafirperverce savaşın ilk yıllarından beri Suriye halkının ağırlandığını söyleyen Kaymakam Candan, bu süreçte her iki ülkenin kardeşçe yaşadığının görüldüğü ve iki milletinde refah ve huzur içerisinde yaşamaya devam edebilmesi için Suriyelilerin üzerine düşen görevi yerine getirmelerini, özellikle sosyal medya aracılıyla araya fitne sokarak iki tarafı karşı karşıya getirme çabasında bulunanların olduğunu ve bu nedenlerden dolayı hassas olunması gerektiğini ifade etti. Candan, bu tarz provokasyonlara müsaade edilmeyeceğini, güvenlik birimlerine yardımcı olunmasını, lüzumsuz gerilime meydan verilmemesini ve sağduyulu olunması gerektiğini de söyledi.

Göç İdaresi Temsilcisi  Ferhat Bildik’in slayt sunumunun ardından, Suriyeli kanaat önderlerinden Usama Safi, ve Semir Ğannem’in ‘Türk vatandaşları ile uyum içinde Yaşamak’  üzerine adlı konuşmalarıyla devam eden toplantıda, Suriyeli kanaat önderleri “Bugüne kadar gösterdiğiniz misafirperverliğiniz, ev sahipliğiniz ve yardımlarınız için şükranlarımızı sunuyoruz. Biz Suriyeliler, başka ülkelerde mülteci konumunda büyük sıkıntı içinde yaşarken Türkiye’de kendimizi kardeşlerimizin evinde hissettik “ dedi.

Suriyelilerin sorunları ve taleplerini de dinleyen Kaymakam  Candan, sorunların çözümü noktasında ilgili tüm kurumların gereken hassasiyeti gösterdiğini ve koordineli bir şekilde çalışmaların devam edeceğini belirtti.














  
37 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi234
Bugün Toplam448
Toplam Ziyaret15989
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat