Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



İstanbul’da ‘Hatay Günleri’ Rüzgarı

Hatay Valiliği koordinesinde, Hatay'ı anlatmak, tanıtmak ve bilinirliğini artırmak amacıyla gerçekleştirilen ‘İstanbul’da Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri’ etkinliği, İstanbul Maltepe sahilinde start aldı.

İstanbul’da Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri’nin resmi açılış töreni Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Hüseyin Şanverdi, Sabahat Özgürsoy Çelik, Serkan Topal, Lütfi Kaşıkçı, Hatay Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, İstanbul Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İlçe Belediye Başkanları, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleştirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisiyle başlayan açılış programında konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş; “Turizm ve gastronomi konusunda Hatay güç birliği yaptı ve Sayın Valimizin önderliğinde hem resmi kurumlarımız hem de özel sektörümüz “en”leriyle buradadır. Avrupa Kültür Başkentinde, Medeniyetler Şehrinin medeniyet birikimini İstanbul’daki dostlarımızla paylaşmaya geldik.

Buraya getirdiklerimiz demosu ama daha fazlası, çok daha geniş soframız Hatay’dadır. Tüm dostlarımızı bekliyoruz” dedi.

Açılışta konuşan Vali Doğan, Hatay’ın marka değerinin bugünün değil geçmişten bugüne kadar gelen bir birikimin eseri olduğunu belirtti. Vali Doğan açılışta yaptığı konuşmada: “Bu marka değerinin içerisinde tarih, turizm var, Hatay’ın doğal güzellikleri, Hatay’ın mutfağı var. Dolayısıyla bu marka değeri bugün sorumluluk makamında olan bizlerin büyütmesi, yüceltmesi ve gelecek nesillere de aktarması gerekmektedir. Bunun gayretiyle yola çıktık ve bugün böyle bir etkinlikle huzurlarınızdayız. Buradaki etkinliği önemsiyoruz çünkü Hatay’ın marka değerine değer katabilecek firmalarla buraya geldik.

İl günleri pazar haline gelmiş bir vaziyetteyken Hatay gibi bir şehrin marka değerini bu arada kaybedip harcamak elbette ki bizim işimize gelmezdi. Bu gayretle tüm marka firmalarımızı alarak dört gün İstanbul’da Hatay’ı ve Hatay’lıları tanıtmak istiyoruz. Ama esas olan Hatay’a gelmektir. Hatay’ın tarihini, turizmini yaşamaktır. Hatay’ın değerlerini yerinde görmek ve lezzetlerini Hatay’da tatmaktır.

Hatay’a geldiğinizde tarihi ve turistik güzelliklerini göreceksiniz. Tabii İlimizin en önemli hususlarından biri de gastronomidir. İnsanlar Hatay’a geldiklerinde güzel lezzetler tatmak istiyor. Bizler bu lezzetlerin bir kısmını bugün buraya getirdik. Burada çok değerli firmalarımız var, marka firmalarımızla bu lezzetleri İstanbul’lulara tattıracağız. Ancak takdir edersiniz ki altı yüzün üzerinde çeşidi olan bir mutfak söz konusu, dolayısıyla mezeleri, yemekleri, tatlılarıyla Hatay mutfağının tüm lezzetlerini tatmak üzere misafirlerimizi Hatay’a bekliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Hatay Protokolü açılış kurdelesini keserek Hatay Günleri etkinliklerini resmi olarak başlattı. Hatay Valisi Rahmi Doğan ve beraberindeki heyet, Hatay'ın birbirinden güzel ve değerli el sanatları eserleri ile birbirinden eşsiz lezzetlerinin sergilendiği stantları tek tek gezerek esnaf ve sanatkârlarımızla sohbet etti.













  
65 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi40
Bugün Toplam90
Toplam Ziyaret15631
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat