Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



TAHTAKÖPRÜ VE REYHANLI BARAJI BU YIL SONU BİTECEK

Bölgenin kaderini değiştirecek Tahtaköprü Barajı projesi yıl sonunda tamamlanacak ve sulanabilecek alan sayısı 2 katına çıkacak.

Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın özellikle üzerinde durduğu ve her bölgeye geldiğinde DSİ yetkilileriyle bir araya gelerek incelemelerde bulunduğu Tahtaköprü barajı projesinde çalışmalar devam ediyor.

DSİ Hatay Şube Müdürü Mehmet Ekinci, Hatay İl Tarım Müdürü Ergün Çolakoğlu ile çalışmaların olduğu Tahtaköprü barajına giden Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman çalışmalar hakkında bilgi aldı.

DSİ Hatay Şube Müdürü Mehmet Ekinci, bölgede yapımı devam eden Tahtaköprü ile Reyhanlı Barajlarının yıl sonunda biteceğini söyledi. Ekinci, iki barajın bitimiyle bir milyon sahanın sulanabilir duruma geleceğini, 200 bin dönüm arazinin de taşkından korunacağını söyledi.

DSİ Hatay Şube Müdürü Mehmet Ekinci, çalışmaların yüzde 80’lik kısmının tamamlandığını ve Tahtaköprü barajındaki yükseltme çalışmaları ardından su tutma kapasitesinin 175 milyon metreküpten 350 milyon metreküpe çıkacağını belirtti.

Çiftçi bir ailenin çocuğu olan ve çiftçilerin yaşadığı sorunları çok iyi bilen Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, “Ovanın ve bölgenin kaderini değiştirecek Tahtaköprü ve Reyhanlı barajı projeleri bu yıl bitecek. Türkiye’nin önemli sulama projelerinden birisi olan Tahtaköprü ve Reyhanlı Barajlarının yapımı konusunda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimize bölge halkım adına teşekkür ediyorum. Her türlü kredi ve desteği verdiler. Bölge halkı için çok önemli bu proje konusunda hassasiyet gösterdiler. Bu projelerin tamamlanması için Tarım ve Orman Bakanlığımız 125 milyon lira bütçe ayırdılar. Her iki baraj bittiğinde bölgede suyun ulaşmadığı bir karış dahi yer kalmayacaktır Amik ovasında taşkına maruz kalan arazi ve yaşam merkezi kalmayacaktır” dedi.

Yıllardır kış ayları sel baskınına yaz aylarında ise kuraklık yaşayan çiftçiler, “Yılan hikayesine dönen bir projeydi. Ancak Milletvekilimiz Hüseyin Yayman ve hükümetimiz bu konuya hassasiyet gösterip bitim aşamasına getirilmesi bizleri mutlu kılmıştır. Allah razı olsun. Bundan sonra arazilerimizde istediğimiz ürünleri ekip, bütçemize ek gelirler sağlayacağız. Rahat yüzü göreceğiz. Yarınlarımıza güvenli bakacağız” dedi.

  
41 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi234
Bugün Toplam324
Toplam Ziyaret15865
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat