Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



Amik’te Pamukta Sancılı Hasat

Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Başkanı Necmettin Zaroğlu, pamuk hasadının sancılı başladığını belirtti ve ithalattaki gümrük vergilerinin hasat döneminde düşürülmesini istemediklerini söyledi.

Ovada ilk etapta özellikle kurak arazilerde pamuk hasadı başladı. Yer yer başlayan hasat nedeniyle pamuğun değerinden yana kaygılı olduklarını anlatan Zaroğlu, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Ticaret Bakanı, Tarım Bakanı’na seslendi. Pamuk üreticilerinin sesine kulak verilmesini isteyen Zaroğlu, “Hasat sancılı başlıyor, pamuk üreticilerini korumak adına tarım ürünlerinde gümrük vergilerinin düşürülmesine ilişkin ithalata değil gümrük vergilerinin hasat döneminde düşürülmesine karşıyız.

Bu konuda gerekli önlemlerin alınmasını arzu ediyoruz” dedi. Pamukta fiyatın düşmeye başladığını, bu nedenle de acil olarak gerekli tedbirlerin alınmasını isteyen Zaroğlu, pamuk destekleme priminin kilogramda 80 kuruştan 120 kuruşa çıkarılmasını, dekara 500 kilogram kota uygulamasından vazgeçilmesini istedi.

“TEDBİR ALINMAZSA PAMUK EKECEK ÜRETİCİ KALMAYACAK”

Üretici adına gerekli önlemlerin alınmaması halinde gelecek sezonda pamuk ekecek üretici kalmayacağını sözlerine ekleyen Zaroğlu şöyle dedi; “Son 10 yılda 14,8 milyar dolar döviz ödedik. Tedbir almazsak seneye pamuk üretecek üretici bulamayız. İhracatımızın en önemli sektörü tekstil de ciddi manada zarar görecektir. Amik Ovasından, Çukurova’dan, Urfa Harran, Diyarbakır, Ege ve Antalya’daki tüm çiftçiler devletimizden acilen destek beklemektedir.”

  
42 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi229
Bugün Toplam468
Toplam Ziyaret16009
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat