Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



36 Derece Sıcaklıkta Kırmızı Biber Hasadı

Reyhanlı’da sıcaklığın 36 dereceye ulaştığı bugünlerde tarlalarda kırmızı biber hasadı yapılıyor.

Reyhanlı’da binlerce dekar alan ekilen biber hasadı aşırı sıcağa rağmen devam ediyor.
Güneşin altında , aşırı sıcak ve güneşten korunmak için yüzlerini kapatan işçiler tüketicinin kışın kullanacağı salçalık, toz biber ve dolmalık biberleri topluyorlar.

Tarla sahibi Casim Yapıcı, ovada yetişen kırmızı biberin kaliteli olduğunu söyleyerek, tarlada kilosunun bir lira 75 kuruş ile 2 TL arasında değişen fiyatla satıldığını perakende satışını ise 2,5 TL olduğunu belirtti. Girdilerden yana sıkıntılı olduklarını anlatan Yapıcı, şuan ki fiyattan memnun olmadıklarını da belirterek, “Bu sezonda 45 dekarı acı, 15 dekarı da tatlı kırmızı biber ektim. Dekar başında 2,5-3 ton biber alıyorum. Yetiştirdiğim biber kışın dolmalık, salçalık ve toz biber haline getiriliyor” dedi.

Aşırı sıcak altında biber toplayanlar arasında lise ve üniversite sınavına girmek için eğitim ve dershane parası toplayanlar da bulunuyor. Tarlada kırmızı biber toplayan Samet Kurnaz, okullar açılmadan önce tatili değerlendirdiğini belirterek, “Yaz tatilini değerlendiriyorum, Reyhanlı’da lise eğitimi alıyorum. Gündelik aldığım 35 TL ile hem okul için harçlığımı topluyor ve hem de aileme destek oluyorum” dedi.


Lise mezunu ve bu yıl üniversite geçiş sınavına giren ancak kazanamayan Fatma Kırar ise liseyi bitirdiğini girdiği sınavı kazanamadığını belirterek, yeniden sınava girmek ve kazanmak istediğini, bu nedenle de dershane bedelini çıkarmak için tatlara aşırı sıcak altında da olsa biber topladığını vurguladı. Kırar şöyle dedi; “Zamanım bol, Üniversite geçiş sınavına tekrar girmek için yoğun çaba harcıyorum. Hedefim olan özel eğitim öğretmenliğini kazanmak için biber tarlasında günde 35 TL karşılığında çalışıyorum. Kazandığım para ile dershaneye gideceğim, artarsa da harçlık yapacağım.”dedi.

  
44 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi66
Bugün Toplam117
Toplam Ziyaret15658
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat