Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



Zaroğlu; “Kuru Soğan Üreticisi Mağdur”

Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu, kuru soğanın tarlada kilo başına fiyatının 1 ile 1,5 lira arasında değiştiğini belirterek üreticinin mağdur olduğunu, bunun da sebebinin ithalat olduğunu söyledi.

Amik Ovası’nda kuru soğan hasadı devam ederken TSO Başkanı Zaroğlu, üreticinin mağdur olmaması için kuru soğan ithalatının hasat döneminde yasaklanması gerektiğini belirtti. Kuru soğanın Türkiye’de birçok bölgede hasat edildiğini belirten Zaroğlu, “Tarladaki fiyatı kilo başına 1 ile 1,5 lira arasında gidip geliyor, burada üretici mağdur oluyor. Soğan piyasada 5 lira ve üzerinde satılıyor. Suçlu üretici gibi algılanıyor. Oysa satıştan girdileri dahi elde edemeyen üretici fiyat karşısında zor günler yaşıyor. Önlenmesi için de hasat döneminde ithalat durmalı” dedi.

“İTHALATA KARŞI DEĞİLİZ”

Kuru soğan ile farklı ürünlerin ithalatına karşı olmadıklarını ancak, üretim alanında hasadın başladığı dönemlerde ithalata kısıtlama getirilmesi gerektiğini savunan Zaroğlu, ithalatın da gerekli odluğunu söyleyerek, “Üreticinin mağdur edilmemesi için devletimiz gerekli önlemleri almalı. Türkiye’de kuru soğan hasadı sona erdikten sonra ithalat yapılmalı. Aksi halde girdileri dahi kurtaramayan üretici çok büyük sıkıntı içerisine girmektedir. Ülke ekonomisin zarara uğramaması için tek çözüm ithalatın hasat döneminde durması ve üreticinin desteklenmesidir” diye konuştu.

Girdilerin çok yüksek olduğunu ve üreticinin bunun altından kalkamadığını kaydeden Zaroğlu, devletten gerekli desteği beklediklerini söyledi.

  
55 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi240
Bugün Toplam520
Toplam Ziyaret16061
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat