Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



YATILI BÖLGE ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİNDEN ANLAMLI SOSYAL FAALİYET

Reyhanlı Yatılı Bölge Ortaokulu’nun Merhamet ve Yardımlaşma temasını anlatmak ve hayata yansıtmak için Reyhanlı’da bulunan Şeyh Bahattin Yıldız Yetimhanesine öğrenci, öğretmen, idareci ve velilerinin katkılarıyla Yetimhanedeki aile ve çocuklara Aynî-Nakdî Yardımda bulundular.

Okul Müdürü Ahmet Şanverdi, hayata geçirdikleri Faaliyet ile öğrencilerinin iyilik ve merhamet duygusunu yaşayarak öğrendiklerini dile getirdi.

Yetimhaneye her bir Aileye gıda kolisi, nakdi yardım, kıyafet, kırtasiye ve oyuncak yardımında bulunulduğunu ayrıca ‘Allah, merhametli olanlara rahmetle muamele eder. Yeryüzünde-kilere merhamet ediniz ki gökte bulunanlar da size merhamet etsinler’ hadisinden yola çıkarak insana ve insanlığa önem verdiklerini ifade etti.

Faaliyete Rehberlik eden İngilizce öğretmeni Muhemmed Nur Huzeyfe ise Yetim olmanın önemine ve Efendimiz Hz.Muhammed (s.a.v.)’in de bir yetim olduğunu belirterek “Yetimin gözyaşını dindirmek, efendimizin Mekke’de ki gözyaşlarını dindirmekle eşdeğerdir.

Ayrıca bu kampanyaya katılan öğrencilerimiz kardeşlik, paylaşma ve ümmetin kardeşlerinin dertleriyle dertlenme gibi sosyal algılarını geliştirecektir. İyilik yapmak sadece ihtiyaç sahibi olan bir insana yardım etmek değildir. Gülümsemek bir iyiliktir, güzel söz söylemek ve yetimlerin başlarını okşamak da bir iyiliktir. Peygamberimiz diyor ki, ‘Yetimlere bakın onları kollayın’ bu bize Peygamberimizin bizlere emridir. Biz de bu doğrultuda, muhtaç ailelere ve yetim çocuklarımıza yardim ediyoruz” dedi.

  
44 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi239
Bugün Toplam386
Toplam Ziyaret15927
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat