Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



HATAY ÇİFTÇİSİ PAMUK DESTEKLEMESİNİ DÖRT GÖZLE BEKLİYOR !!

Geçen yıl Mart ayında ödenen, o destek halen ödenmeyince çiftçinin beklentisi Nisan’a kaldı.

Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu, üreticilerin en çok duyduğu ihtiyacın finans olduğunu belirterek, pamuk çiftçisinin dört gözle primlerinin yatmasını beklediğini söyledi.

Başkan Zaroğlu, yaptığı açıklamada, “Pamuk primleri geçen sene Mart ayında dağıtılmıştı. Bu konuda çiftçilerimizin yoğun bir beklentisi vardı. Normal şartlarda bizim primlerimiz Mayıs ayının sonu, Haziran ayının başı gibi dağıtılıyordu Geçen sene böyle bir dağıtım yapılınca bu sene yine çiftçilerimizde bu konuyla ilgili büyük bir beklenti oluştu. Pamuk çiftçimiz şu anda arazilerine tarlalarına indi, yoğun şekilde çalışılıyor. Tabi çalışmak demek, akaryakıt, tohum, gübre demek. Bunlarda sonuç itibariyle para demek. Çiftçimizin şu anda en çok ihtiyaç duyduğu finans. Bu para da nereden gelecek, pamuk primlerinden gelecek. Hatay çiftçimiz şu anda dört gözle pamuk primini bekliyor. Bu konuda biz yetkililere, gerek Hatay Milletvekillerimize durumu izah ettik’’ dedi.

“Gübre Fiyatlarındaki Artış Üretimi Olumsuz Yönde Etkiler” Gübrenin bir torbasının geçen sene fiyatının 50 -60 TL arasındayken, bu sene 100-135 TL arasında olduğunu ifade eden Zaroğlu, “Yaklaşık yüzde 80 ile yüzde 110 arasında gübrede artış kaydedilmiş. Çiftçilerimiz bu pahalılıkta gübreyi atmazlarsa, bundan imtina ederlerse önümüzdeki 5-6 ay sonra bunun acısını biz üretim ve kalite anlamında çekeriz. Son bir hafta on gün içerisinde akaryakıta 30 kuruş civarında zam geldi. Bugün bir depo traktör tahminen söylüyorum bin lira civarında doluyor ve 8-10 saatte bitiyor. Bu fiyatlara artık kredide yetmez oldu. Çiftçinin kendi anlamında kullandığı o fiyatlarda yetmez oldu. Bizim endişemiz bu yöndedir. Bu konuyla ilgili en kısa zamanda bir çalışma yapılması gerekir’’ dedi.


  
40 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi135
Bugün Toplam184
Toplam Ziyaret15725
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat