Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlandı

Reyhanlı’da Dünya Engelliler Günü Cemil Meriç Konferans Salonunda, Özel Can Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin düzenlemiş olduğu “Sevginiz Baki ise, Engelimiz Yok Olur” 3 Aralık Dünya Engelliler Programı Kutlandı.

Düzenlenen proğramda 1 dakikalık saygı duruşu akabinde İstiklal Marşı okundu. Akabinde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kurum Müdürü Halil İbrahim Yumuşak yaptı,Yumuşak konuşmasında; “Bizler Reyhanlı Özel Can Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak şu anda 145 öğrencimize eğitim vermeye devam ediyoruz.

Yaklaşık 2 yıllık süre içerisinde 4 Zihinsel Yetersizliği olan kardeşimiz, 3 Fiziksel Yetersizliği olan kardeşimiz ve 7 Akademik yetersizliği bulunan kardeşimiz kurumumuzun verdiği eğitime olumlu geri bildirimleri sonucu mezun edilmiştir.

Bizler, İlçemizdeki Engelli kardeşlerimizi sosyalleştirmek ve toplumda farkındalık yaratma adına bu tür etkinlikleri geleneksel hale getiren saygın bir kurum olduğumuz için kendimizi mutlu addediyoruz” şeklinde konuştu.

Düzenlenen programa; Kaymakam Fatih Çobanoğlu, Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Belediye Başkanı Mehmet Çüter, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü V., Kurum Amirleri, STK Temsilcileri ile Siyasi Parti Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

"Dünya genelinde 1992 yılından bu yana 3 Aralık günü, hayata onların penceresinden bakarak farkındalık yaratmak ve sosyal hayata engelsiz bireyler olarak katılmaları hususunda toplumda duyarlılık oluşturmak amacıyla “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilmiştir.

Kaymakam Çobanoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Engelliliğin sosyal hayatı engelleyen bir kusur değil, desteklenmesi gereken bir durum olarak kabul edilmesi gerektiğini, gerekli koşullar sağlandığında çalışma azim, cesaret ve fedakârlıklarıyla spordan, sanata, edebiyattan, siyasete, eğitimden, çalışma hayatına, her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadele takdire şayandır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Dünya Engelliler Günü'nün engelli kardeşlerimiz ile ilgili toplumsal farkındalığın artmasına, onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmasını diliyor, Tüm Engelli vatandaşlarımızın sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam geçirmesini temenni ediyorum.’’ dedi.

Öğrencilerin hazırlamış olduğu şarkılar, şiirler okundu ve çeşitli oyunlar sergilendi.








  
45 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi235
Bugün Toplam306
Toplam Ziyaret15847
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat