Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



BAŞKAN SAVAŞ GÜNDEM MÜZAKERE PROGRAMININ CANLI YAYIN KONUĞU OLDU

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş 5 Ocak Cumartesi günü Asya Radyo, Hatay Melodi FM, Pop Radyo Renk, İskenderun Mega FM ve Samandağ Tempo FM Radyolarında ortak olarak yayınlanan, Moderatörlüğünü Tamer Kerimoğlu'nun yaptığı 'Gündem Müzakere' adlı programın canlı yayın konuğu oldu.

Çok renkli bir coğrafyada yaşamanın mutluluğuna değinen ve 2018 yılı ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Başkan Savaş, "Bulunduğumuz coğrafya birçok güzelliğe gebe. Amacımız bu güzelliklerin yaşanması ve daim olması. 2018 yılında altyapıdan üst yapıya birçok çalışma geçekleştirdik, elimizden geleni yaptık. 2019 yılında da daha güzel günlerin bizi beklemesini temenni ediyorum. Hatay’ımızı daha mutlu ve pozitif yapma adına var gücümüzle çalışıyoruz" ifadelerine yer verdi.

"AYRIŞTIRICI SİYASETE KARŞIYIZ; BİRLEŞTİRİCİ, UZLAŞTIRICI VE UMUT VERİCİ SİYASETTEN YANAYIZ"

Ülkemizde yürütülen siyasetle ilgili görüşlerini paylaşan Başkan Savaş, siyasetçilerin daha yumuşak bir tavır içerisinde bulunmaları gerektiğine dikkat çekerek, "Şu anda Ankara'da ayrıştırıcı bir üslup ile siyaset yapılıyor. İnsanları birbirine rakipmiş gibi gösteren bu üslup neticesinde halk gelecek adına kaygılar yaşıyor. Siyasetçiler insanlar için umut olmalıdır. Ayrıştıran siyasete karşıyız; birleştirici, uzlaştırıcı ve umut verici siyasetten yanayız.

Ben tüm Hatay halkının belediye başkanıyım. Tüm ilçelerimize eşit baktık, insanımızın dini, mezhebi etnik kökeni bizi hiç ilgilendirmedi. Türkiye Cumhuriyeti bayrağı altında yaşamaktan mutluysa, yönü Ankara'ya bakıyorsa, Cumhuriyet'in değerleriyle donanmış bir insansa herkesin başımızın üstünde yeri vardır. Belediye başkanlığı süreçlerimde tavrımı her zaman adalet ve eşitlikten yana koydum. Sayın Genel Başkanımızın da bizden isteği budur. Hangi partiye oy verirse versin yapılacak bir işi varsa ve kanuni ise belediyemizde yapılır. Bu nedenle her görüşten insan yanıma gelip hizmet isteği yapabiliyor" dedi.

"BİZ GÜCÜMÜZÜ ÖNCE HAKK'TAN SONRA HALKTAN ALIYORUZ"

Aktif bir şekilde yürüttüğü seçim çalışmaları ve Hatay sevdası ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, "Gücümüzü önce Hakk'tan sonra halktan alıyoruz. Halkımız dualarıyla her zaman yanımızda oldu. Hal böyle olunca bizim çalışma azmimiz daha da artıyor. Ama halk ne yaparsa yapsın hak istemeden olmaz. Hatay halkından memnunuz Allah hepsinden razı olsun. Biz bu şehre hizmet etmeyi seviyoruz. Eşim de her zaman destekçim oldu. Habib-i Neccar Tesisleri'nin açılışında ve yakın zamanda hizmete girecek olan Hatay'a gelen misafirlerimizi ağırlayabileceğimiz Gastronomi Evi'nin yapımına katkı sağladı.

Görünmeyen gücüme sevgili eşim Nazan Hanım'a da her zaman yanımda olduğu için çok teşekkür ederim" dedi. Hatay halkının kendisini her zaman sevgi dolu karşıladığının altını çizen Başkan Savaş, " CHP’li arkadaşlarımızın biraz daha sahada olmalarını bekliyoruz. Seçime yaklaşık 80 gün var. Artık bizim her kademedeki il ilçe yönetimindeki arkadaşlarımızın hazır olarak sahada olması lazım. 10 yıldır yapmış olduğumuz hizmetlerin karşılığını hemşehrilerimizin memnuniyetinde görüyoruz. Kendinizi ve yaptıklarınızı ne kadar iyi anlatırsanız kendinizi o kadar kabul ettirirsiniz" açıklamalarında bulundu.

“KENDİ DEĞERLERİNİZ, GELECEĞİNİZ, ÇOCUKLARINIZ VE TORUNLARINIZ İÇİN SANDIĞA GİDİN”

Kerimoğlu'nun yaklaşan yerel seçimlerde bazı vatandaşların oylarının güvende olmayacağını gerekçe göstererek sandığa gitmemeyi düşünmediklerini ifade etmesi sonucunda görüşlerini paylaşan Başkan Savaş, "Bu konunun ülkemizde ve şehrimizde konuşulması son derece üzücü. Bir kişinin oyu bile çok önemlidir. Ben insanlarımızı anlıyorum, genel seçimlerde ve başkanlık seçiminde hayal kırıklığına uğradılar. Ama bu genel değil yerel bir seçim. Burada siyasi partiden çok belediye başkanını seçiyorsunuz. Sizi partinin genel başkanları değil seçeceğiniz belediye başkanları taşıyacak. Kendi değerleriniz, geleceğiniz, çocuklarınız ve torunlarınız için lütfen hangi adaya güveniyorsanız zamanınızı ayırarak oyunuzu vermeye gidin. Arkadaşlarımız sandık güvenliği ile ilgileniyor. İktidar seçim günü şöyle bir politika uyguluyor. Önce kendi adayını %70 önde başlatıyor, böyle olunca sizin sanık görevlilerinizin morali bozuluyor. Sonra kendi seçmenlerini sokağa çıkartıyor, senin sokaktaki seçmenlerin de demoralize olup evlerine dönüyor ve sonrasında olanla oluyor. Bu nedenle biz her adımda çok dikkatli olacağız. Çok iyi bir sistemle çalışıyoruz, kaderimizi başkalarının ellerine bırakmayacağız. Sorumluluk duyan herkes sandığa gitsin, biz sandıkların başındayız, gerçek sonuç için mücadele edeceğiz ve hemşehrilerimizle paylaşacağız" dedi.

“ADİL VE EŞİT BİR SEÇİM TEMENNİ EDİYORUZ”

Program sunucu Tamer Kerimoğlu’nun “Seçim Süreci ve seçim sonuçları konusunda bir takım beklentileriniz var mı?” sorusuna yanıt veren Başkan Savaş, adil ve eşit bir seçim ortamı beklentisi içerisinde olduğunu belirtti. Savaş sözlerinin devamında ise ; “Bizim 5 yıl önceki seçimimizde sayın Valimiz taraftı. Şimdi yeni gelen Valimize böyle bir atıfta bulunamayız. Bu süreçle ilgili görev yapan tüm sorumlulardan, adaletin ve eşitliğin tecelli edeceği bir ortam oluşturmalarını istiyoruz. Sonuç itibariyle bizlerde bu ülkenin bir partisiyiz. Devlet ev sahibidir, herkese eşit bakmakla yükümlüdür. Bu nedenle geçen seçimde bize yapılanların, bu seçimde yapılmamasını temenni ediyorum. Engellemelerin olmadığı ve adaletli bir seçimin yaşanmasını istiyoruz” açıklamalarında bulundu. Başkan Savaş radyo programındaki konuşmasında, önümüzdeki hafta Büyükşehir Belediyesinin yapacağı lansmandan da bahsetti, Bu lansmanın içeriğinde başkanlık süreci boyunca yaptığı ve yapacağımız projeleri tüm kamuoyuyla paylaşacağını müjdeleyen Savaş, gerçekleşecek olan lansmana tüm halkı davet etti.

“KIRSAL KESİMLERİN İKTİDARDAN ALAMADIĞI HİZMETİ BİZ ULAŞTIRDIK”

Kente yapılan hizmet planlaması hakkında bilgiler paylaşan Başkan Savaş, kırsal kesimlerdeki eksiklerden de bahsetti. Savaş, “Çalışmalarımızı yaparken yoğunluk durumuna göre öncelik tanıyoruz. Hemşehrilerimizin hiçbirini diğerinden üstün tutmayarak her kesimin derdine çare olmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Kısıtlı imkânlarla çok altyapı yaptık. Hatay’da nüfusun %50.5’i kırsal kesimde yaşayan insanlardan oluşmaktadır. Bu demek oluyor ki daha fazla yol, daha fazla içme suyu şebekesi, daha fazla kanalizasyon, daha fazla arıtma, daha fazla hizmete ihtiyacımız var. Ancak Hatay vergi ödeme konusunda gayet başarılı olmasına rağmen buna karşılık yatırımlar çok az geliyor.Biz büyükşehir olarak bu durumun farkındayız. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını kendi imkanlarımızla karşılamaya yönelik ciddi çalışmalar yapıyoruz. İnanıyoruz ki sorunların çözümü ve kentin eksiklerinin giderilmesi bir zaman sonra bitecek ve istediğimiz konuma gelmiş olacağız. Şu bir gerçektir ki kırsal kesimlerin 17 yıldır iktidardan almadığı hizmetleri biz 4.5 yıl içerisinde yaptık, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

“AMİK OVASI ARTIK ARITILMIŞ SU İLE SULANIYOR”

Başkan Savaş, Amik Ovası’nın arıtılmış sulama suyuyla buluşturulduğunu ifade ederek geçmişte kanalizasyon sularıyla sulanan ürünlerin artık arıtılmış sularla yetiştiğinin bilgisini paylaştı.

“ASİ NEHRİ KONUSUNDAKİ BAŞARILAR GÖRMEZDEN GELİNMEYE ÇALIŞILIYOR”

Asi Nehri konusunda Başkan Savaş’ın elde ettiği başarıların görmezden gelinmeye çalışıldığını ifade eden sunucu Tamer Kerimoğlu, Başkan Savaş’a bu durumun sebebini sordu. Başkan Savaş, “Asi Nehri’nin sorumluluğunun DSİ’ye ait olduğunu bilmeyenler bu konuyla ilgili yorum yapmasınlar. Geçmişte hayvan cesetlerinin, tekerleklerin çıktığı nehrimiz 2018 Ağustos ayından sonra tertemiz oldu. 17 yıldır Asi Nehri için çivi çakmayanlar bu konuda konuşma hakkına sahip değil. Asi Nehri’nin içerisine kanalizasyon suyu akmasın diye büz boru döşedik, arıtma tesisi inşa ettik. 4 yıldır bu konu için çaba harcıyoruz” açıklamasında bulundu.

Hatay’da var olan mülteci nüfusu nedeniyle ekonomik zorluklar yaşandığının altını çizen Başkan Savaş, kişi başına düşen gelirin geçmiş senelere kıyasla ciddi oranda azaldığını belirtti. Hatay’ın 4. Teşvik bölgesinden 5. Teşvik bölgesine alınması için kampanya başlatıp binlerce imza topladıklarının altını çizen Başkan Savaş, bu konunun takipçisi olmaya devam edeceklerini ve hükümet yetkililerinden bu konuda destek beklediklerini de yineledi. Başkan Savaş programda, iktidar partisinin Hatay temsilcilerinin kente hizmeti engellemek uğruna birçok hizmete belediye meclisinde olumsuz yönde oy kullandığını belirtti.

“HADO’YU ENGELLEMEK İÇİN ELLERİNDEN GELENİ YAPIYORLAR”

Hatay Deniz Otobüsü ile ilgili açıklama yapan Başkan Savaş” 6.5 aydır gemimiz İskenderun’da bekletiliyor. Herkes bu projeyi istiyor. Savaş bittiğinde bizim 13-14 ülkeyle bağlantımız deniz yoluyla sağlanmalı. KKTC Cumhurbaşkanı ve Başbakanı’yla, Beyrut Belediye Başkanı’yla görüştük. Onlar da projenin gerçekleşmesini bekliyorlar. Biz bu projenin alt yapısını oluşturduk. Ancak iktidar partisinin Hatay temsilcileri bu projemizi engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar. İnşallah 3 ay sonra bu sorun ortadan kalkacak. Ve biz hayalimizi gerçekleştireceğiz” dedi.

“HATAY ADINI SPOR BAŞARILARIYLA DUYURUYOR”

Her geçen gün yeni başarılara imza atan Hatayspor ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, “Hatayspor’u aldığımızda 14.5 Milyon TL bilinen 2.5 Milyon TL’de bilinmeyen borcu vardı. Biz bir kısmını ödedik. Bu sezonun başında sporcularımızın primi dışında borcumuz kalmadı. Şuna inanıyorum Hatayspor’umuz bu yıl PlayOff’a çıkmayı garantileyecek” açıklamalarında bulundu. Futbolun yanı sıra basketbol, voleybol, satranç, su topu, işitme engelliler futbol, engelli basketbol takımlarının kente büyük guru yaşattığını ifade eden Başkan Savaş, spora yatırımın devam edeceğini müjdeledi.

Hatay’ın spor başarılarıyla da adını zirveye yazdırmak için tüm imkanları seferber ettiklerini belirten Başkan Savaş, “Antakya da yaptığımız spor kompleksimizde 22 ayrı branşta aynı anda spor yapma imkanı sağladık. İskenderun, Defne ve Kırıkhan’a da spor kompleksi yapmaya hazırlanıyoruz. Projelerini bitirdik. Hatay kelimesinin savaştan daha çok sporla anılması için büyük çaba harcadık. Şehir böyle yönetilir. Bir şehir geleceğe böyle taşınır. İnsanların moral ve motivasyonu, sosyal barışı böyle sağlanır. Kuru nutuk atmakla, iftira atmakla her şeye olmaz demekle ne şehir yönetilir ne de şehre katkı sağlanır” dedi.

Başkan Savaş, vatandaşları seçim günü Hatay’ı geleceğe taşıyacağına inandıkları isme oy vermek için sandığa gitmeye davet ederek sözlerini noktaladı.

  
39 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi222
Bugün Toplam343
Toplam Ziyaret15884
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat