Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



Güler; “En Büyük İhtiyacımız Uzlaşı ve İstişare”

31 Mart’ya yapılacak olan yerel seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı İbrahim Güler, ilçeler arası garajını ve Pac Kooperatif’ini ziyaret etti.

Ziyarette Başkan Adayı Güler’e AK Parti Kadın Kolları Başkanı Sara Gök, AK Parti Kadın Kolları Antakya İlçe Başkanı ile Antakya Belediye Başkan Aday Adayları ve çok sayıda partili katıldı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Güler, esnafı tek tek gezerek dertlerini dinledi.

KAĞIT ÜZERİNDE BİR ÇALIŞMA YAPIYORLAR

Esnafın ihtiyaçlarını ve sıkıntılarını bildiğini belirten AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı İbrahim Güler yaptığı konuşmada; “En büyük sıkıntı masada oturuluyor ve sahanın gerçekleri görülmeden, esnafın talebi, memleketin ihtiyacı hiçbir şekilde araştırılmadan kâğıt üzerinde bir çalışma yapıyorlar. Bu gibi sorunları aslında esnaf bilir. Bu gün Hatay olarak büyükşehir statüsü kapsamında 5 yılımızı tamamlamak üzereyiz. Yaşanmış olan kaosların temelinde de bu var.

Hatay’ın ulaşımda master planı yok. Hatay’ın tamamında 15 ilçesinde en uzak noktasından en yakın noktasına kadar bulunan bölümde bir master planın hazırlanması gerekiyordu. Trafik akışı bile değişiyor. O gün o memurun, daire başkanının büyükşehir belediye başkanına vermiş olduğu fikirle çekinleniyorlar. Günü birlik bir hareket söz konusu ve bu bizim en büyük sıkıntı yaşadığımız olay” dedi.

TRAFİK DEĞİŞİYOR, ŞOFÖRLERİN HABERİ YOK

İskenderun’da giden dolmuş şoförlerinin ilçenin trafiğinin değiştiğinden haberinin olmadığını söyleyen Güler; “İskenderun’da geçtiğimiz aylarda yapımı biten battı-çıktı projesi yüzünden trafik kötü durumda. Ben bu durumu Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Mehmet Cahit Turan’a bildirdim. Bakanımız geçtiğimiz hafta sonunda Antakya İlçemize gelmişti. Bizlere birçok konuda müjde verdi. Amanos Tüneli ile ilgili çalışmaların başlayacağı müjdesini verdi.

Hassa Organize Sanayisi bizleri çok heyecanlandırıyor. Çünkü Türkiye’nin gelişme anlamı bakımından Türkiye’nin en büyük Organize Sanayi’si açılıyor. Bize aynı zamanda Belen İlçemizden başlayan otobanın ücretsiz olacağı müjdesini verdi. Yine Arzus- Çevlik arası yolunun müjdesini verdi.
Bunun yanında Altınözü, Yayladağı, Reyhanlı, Kırıkhan’da yapılacak yolların müjdelerini de tüm eksiklikler yapılmış olacak. Erzin İlçemizden sonra otoban kalkacak çevre yolu olacak. Bakanımıza İskenderun İlçemize yanlış olarak yapılan battı-çıktıdan da bahsettim. Gerekli bir battı-çıktı değildi, çünkü biz Antakya İlçemiz’den gittiğimizde İskenderun İlçemiz’e girmiyorsak burada bir yanlış vara demektir” diye konuştu.

ÇALIŞTAY YAPACAĞIZ

Hatay Şoförler Odası Başkanı ve Esnaf Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı ile birlikte şoför esnafının problemlerini bildiklerinin altını çizen Güler; “Meselelerinizi hep birlikte çözüme kavuşturacağız.

31 Mart’tan sonra esnaflarımızı toplayacağız ve bir çalıştay yapacağız. Bizim kalıcı çözümlere ihtiyacımız var. Esnaf rahat edecek vatandaşımız uygun koşullarda taşınacak. Büyükşehir Belediyesi bu işin bir tarafında olacak. Büyükşehir esnafın önünü açacak, bunu biz başaracağız.

Şoförlerin çektiği sıkıntıları bilirim. Hatay’da uzlaşı ve istişareye olan ihtiyacımız var. Karar alındığı zaman o kararın muhatabı esnaf. Ordaki sorunları birlikte istişare ederek kararlaştırmamız lazım. Memleketimizin selameti ve esnafımızın hayrına ne ise biz bu kararı alacağız. Oldu bittilerle bu memleket yönetilmez. Şoför esnafı ile ilgili haberleri kararları siz dışarıdan duyuyorsunuz. Türkiye güçlü bir devlet. Türk Hükümeti Allah’ımıza hamdolsun denizin altından treni geçirdik, daha önceleri ecdadımız gemileri karadan geçirmişti. Biz şu anda birlik, beraberlik içerisinde yeter ki amacımız hizmet olsun, yeter ki amacımız memleketi imar ve ihya etmek olsun” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ BİZDEN TEMİZ BİR MEMLEKET İSTİYOR

Bu sorunların bitmesi ve çözüme kavuşturulması için şoför esnafından destek isteyen Güler; Antakya İlçemiz’nin yol sorunlarını söylemedim, Su içme sorunlarını söylemedim. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinden bahsetmedim. Bu güne kadar Hatay’da neler yapılabilir ve neler eksik olduğu konuları söylemiyorum. Bizimle birlikte büyükşehir statüsüne giren illerimize gidip bir bakın.

Şanlıurfa, Malatya, Gaziantep’e gidin bakın değişin hatsafada. Vatandaş bizden temiz bir memleket istiyor. Bu belediyenin asli bir görevi. Bunları yapmak için belediye başkanı oluyor. Zaten bu kişinin görevi bu. Temiz bir yol bu milletin hakkı değil mi. Yol yapılıyor bakıyorsunuz 1 hafta sonra geri kazılıyor. Yazık değil mi giden kaynaklarımıza? Yolu bir kere yap, düzgün yap oradan artan para ile dolmuş şoförlerinin eksikliklerini gider.

Hatay 5, Antakya 10 yılını kaybetti. Biz AK Parti olarak büyükşehiri almadığımız Antakya Belediyesi emin olun ki sizlere hizmet noktasında geri kalacak. 15 ilçesinin bütçesini topluyorsunuz, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin fen İşleri Dairesi’nin bütçesi kadar etmiyor. Bunun sebeplerinden bir tanesi belde belediyelerinin, il özel idarenin, ilçe belediyelerinin yetki alanları kısıtlandı. Bunların tamamı büyükşehirin kasasında toplanıyor.

Sebze halinin ve mezbahanenin durumunu biliyorsu-nuz. 2019 yılına giriyoruz ve bu yaşadığımız bizlerin kaderi değil, değişebilir. Merkezi Hükümetin imkanlarıyla yerel yönetimleri bir araya getirip Hatay’ı önümüze koyup Valimizle 15 İlçe belediye başkanıyla parti ayrımını kaldırarak Hatay Büyükşehir Belediyesini kazandıktan sonra hepsi bizim belediye başkanımız diyeceğiz. Hatay’ın önceliklerini belirleyeceğiz. Hatay’ı yeniden oluşturacağız. Memleketimize sahip çıkacağız” dedi.

  
39 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi213
Bugün Toplam259
Toplam Ziyaret15800
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat