Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



Okul Yöneticilerine ‘Kapsayıcı Eğitim’ Semineri Verildi

Reyhanlı’da Milli Eğitim Bakanlığının bilgisi dâhilinde Erciyes Üniversitesi ve UNESCO ortaklığı ile hazırlanan proje kapsamında okul yöneticilerıne 'Kapsayıcı Eğitim' semineri verildi.

Halk Eğitim Merkezinde 100 okul yöneticisinin katıldığı ve bir ay süren seminere eğitici eğitmeni olarak katılan, Nergizli Cumhuriyet İlkokul Müdürü Mahmut Koç, kapsayıcı eğitimin bağlamı bakımından son günlerde araştırılan terimler arasında yer aldığını, maddi ve manevi koşullar göz ardı edilerek her çocuğun en iyi eğitimden faydala-nabilmesi için getirilen bir tanım olduğunu söyledi.

Kapsayıcı eğitimin, öğretmenler ve velilerin sorguladığı tanımlar arasında yer aldığını belirten Koç, "Kapsayıcı eğitim, ilk olarak ileri derecede engelli ve/veya özel eğitime gereksinim duyan öğrenciler için gündeme gelmiştir. Amaç, bu öğrencileri normal eğitim süreçlerine dâhil etmek olmuştur. Bu tanım, son zamanlarda genişleyerek, toplumda dezavantaja sahip tüm grupları dâhil edecek şekilde bir ifadeye bürünmüştür"dedi.

“HER ÇOCUK MUTLULUĞU HAKEDER”

Her çocuğun mutluluğu hak ettiğini anlatan Koç, "Geleceğimiz olan çocuklarımızın mutlu yarınları olması için sevilme ihtiyacını karşılamamıza bağlıdır. Bunun da tek yolu mutlu bir çocukluk, özgüven yeterliği, ilgi ve yeteneklerinin farkında olma ve bu yetenekleri doğrultusunda kendini gerçekleştirme başarısına bağlıdır. Bugünkü anlamda kapsayıcı eğitim, özel gereksinimi ve/veya engeli olsun veya olmasın, sosyal, kültürel, eğitimsel, yaşamsal aktivite ve fırsatlara tüm toplum üyeleri ile eşit düzeyde erişimde güçlük yaşayan bütün çocukları kapsamakta ve bu çocukların diğer akranlarıyla birlikte eğitim alma hakkını vurgulamaktadır" diye konuştu.

Koç, kapsayıcı eğitimin, UNESCO tarafından ‘öğrenenlerin farklı gereksinimlerine, onların eğitime, kültüre ve topluma katılımını artırarak ve eğitim sisteminin içindeki ayrımcılığı azaltarak cevap verme süreci’ olarak tanımlandığını kaydetti.





  
41 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi228
Bugün Toplam334
Toplam Ziyaret15875
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat