Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



REYHANLI HALKINA SEVGİ VE MUHABBETLE DUYURULUR

Ali Altunlu 2019 Mart Ayında yapılacak olan Mahalli ve Yerel İdareler seçimlerinde M.H.P.’den Reyhanlı Belediye Başkanlığına Aday Adaylığını açıkladı.

Altunlu, yazılı açıklamasında; Sevgili Reyhanlı’lı hemşerilerim ben Ali Altunlu sizlere hizmet edebilmek ve Reyhanlı’yı daha iyi bir yere getirmek adına Belediye Başkanlığına niyetlenmiş bulunmaktayım. Bunun için de M.H.P.’den belediye başkan aday adaylığına yaklaşık sekiz ay önce başvurumu yaptım.

Kamuoyunda çeşitli kişi ve kuruluşlar ile de istişarelerimiz devam etmektedir ayrıca basın yoluyla da daha geniş kitlelere ulaşmak ve aday adaylığını da yazıya dökmek için bu basın açıklamasını yapıyorum, çünkü söz uçar yazı baki kalır Önce kısaca kendimi tanıttıktan sonra Belediye Başkanlığı esnasında yapacaklarımı anlatacağım.


1965 Reyhanlı doğumlu, evli bir erkek evlat sahibiyim, idarecilikten işçiliğine kadar birçok kademesinde 18 yıl çalıştığım Reyhanlı belediyesinden emekliyim. Rabbim kısmet eder ise Belediye Başkanlığı görevine seçilir isem Reyhanlıda işsizlik sorununu ciddi manada hafifletecek yaklaşık 800 ila 1000 kişinin istihdam edeceği katma değeri yüksek iş alanları için projelerim var. Bunların oluşturulması için Ticaret ve Ziraat odaları ile beraber çözümler üreteceğiz.

Bunların başında acil olarak ovada iki tane büyük ölçekli ET SÜT ENTEGRE tesisleri kuracağız bunu da yaparken birilerine peşkeş çekmemek için kooperatif şeklinde yapacağız. Bunun faydası ne olur sorusuna cevap olarak, bu güne kadar ovada yapılan et ve süt üretiminin bir kısmını dışarıdan gelen tüccar ve firmaların üreticimizin elinden cüzi fiyatlar ile toplaması ve daha sonra bu sütü yine bizlere marketlerde yüksek fiyatlar ile paket süt olarak satmalarını önleyecek. Aradaki farkın hemşerilerimizin cebinde kalmasını sağlayacağız

Tüm bunları yaparken mandırada insanımız çalışacak süt ve süt ürünlerimizi dağıtan elemanlar olacak tüm bunlar yeni açılacak iş imkânları olarak Reyhanlı’mıza ek iş sahası yaratacak. Bir başka yönü de iyi fiyatla süt satma imkânına kavuşan insanımız daha fazla hayvan sahibi olabilecek, işi tarlası olmayan hemşerilerimiz de birkaç inek veya koyun alarak ev ekonomisine katkıda bulunabilecekler çünkü sütünü veya besi hayvanını alacak ciddi bir muhatap olacak.

Diğer bir proje ise bereketli ovamızda yetişen ürünlerin yine dışarıdan gelen tüccarlar vasıtası ile başka yerlere götürülmesi. Çünkü ilçemizde ciddi bir eksik olan üretim tesislerinin ve soğuk hava deposunun olmaması ovamızda ciddi manada soğan, patates başta olmak üzere bir çok ürün hemen yetişir yetişmez tüccar tarafından alınarak dışarıya götürülmekte birkaç ay sonrada 3-5 katına pazardan ve marketlerden almak zorunda kalıyoruz.

Yapılacak ciddi büyüklükteki soğuk hava deposunda birçok insanımızın bir kısmı sürekli bir kısmı da mevsimlik olarak çalışma imkânı bulacağı gibi çiftçimizin ürünü de çok daha iyi fiyatlar ile değerlenecektir. Bu soğuk hava deposundan sadece tüccarlar değil çiftçilerimiz de ürünlerini depolayabilecek. Daha iyi kazanan çiftçimiz daha rahat harcama imkânına kavuştuğu zaman ise Reyhanlı esnafından alışveriş yaparak esnafımızın da kazanmasına vesile olacaktır.

Reyhanlı’da yetişen yüksek kaliteli yer fıstığını yine dışarıda Osmaniye fıstığı diye satılmakta güzel Reyhanlı’mızın adı geçmemekte fıstığı Reyhanlı da işleyerek hem iş alanı açacak hem de iş imkânı sağlamakla beraber bir Reyhanlı markası yaratıp Reyhanlı’mızın adını duyurabiliriz.

Daha çok yapılacak iş ve iş sahaları olan Reyhanlı için başka projelerim de var bunları sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Bu projeleri açıklayarak başkaları yapabilir endişem de yok benim isteğim daha güzel bir Reyhanlı olsun, çocuklarımız daha güzel imkânlara ve daha iyi bir yaşam kalitesine kavuşsunlar.

Her şey nasip Rabbim bilir. Buradan son olarak sevgili hemşerilerime teşekkür eder, M.H.P.’den ve diğer partilerden ve aday adayı olan arkadaşlara başarılar diliyorum. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HERŞEY DAHA GÜZEL BİR REYHANLI İÇİN.

  
43 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi235
Bugün Toplam440
Toplam Ziyaret15981
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat