Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



ZAROĞLU; “ÇİFTÇİLERİN SESİNE KULAK VERİN”

Hatay’da etkili olan şiddetli yağışların özellikle Amik Ovasında birçok ürünün telef olmasına neden olduğunu hatırlatan Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu Hükümetin çiftçilerin sesine kulak vermesini ve yüksek girdi maliyetlerini aşağı çekmesini istedi.

Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu Amik Ovasında tarım sektörünün sancılı dönem yaşadığını ve kentte etkili olan aşırı yağışlar nedeni ile ekili yüzbinlerce ürünün telef olduğunu söyledi.

“FİYATLARIN DÜŞMESİNİ BEKLEMEK HAYALDİR”

Amik Ovasında buğday ekim sahalarının yaklaşık yarısının taşkınlar nedeni ile telef olduğu bilgisini veren Başkan Zaroğlu; “Türkiye’nin buğday ihtiyacının karşılanmasında çok önemli bir yerde olan Amik Ovasında üreticiler çok zor bir döneme girmişlerdir tahıl üretiminde kendi kendimize yeten bir konumda iken tarımda uygulanan tarım politikaları ile yıllar içerisinde buğday ithal eden ülke durumuna geldik Mazot fiyatı benzini geçti. Çiftçinin kullandığı mazotun fiyatı benzinden daha pahalı olursa, yaş sebze, meyve ve gıda fiyatları nasıl ucuzlayacak? Mazot, gübre, tohum, ilaç ve diğer girdilerde fiyat artarken, ürün fiyatlarının düşmesini beklemek hayaldir” dedi.

“ÇİFTÇİLERİN SESİNE KULAK VERİN”

Hükümet yetkililerinin çiftçilerin sesine kulak vermelerini de isteyen Zaroğlu; “Çiftçilerimizin sesine kulak verilmesi özellikle hükümetimizden istirham ediyorum. Bu hasat döneminde yine üretici girdilerin çok yüksek olması, kuraklık vs.. gibi nedenlerden dolayı mutsuz ve çaresiz olacaktır.

Çukurova Amik ovası gün geçtikçe buğday ekim sahaları daralacak tüm tarım ürünlerinde ülkemiz telafisi mümkün olmayan bir yola girecektir, bunun için tarım politikaları tekrar gözden geçirilmeli üreticilerimiz korunmalıdır. Tarım sektörününde emek veren bütün Çiftçilerimize hayırlı hasatlar, hayırlı kazançlar diliyorum” dedi.

  
47 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi243
Bugün Toplam518
Toplam Ziyaret16059
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat