Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



ANKARA'DA HATAY GÜNLERİ İLGİ GÖRDÜ

Bu yıl yedincisi düzenlenen Başkentte Hatay Tanıtım Günleri, muhteşem açılış töreninin ardından büyük bir ziyaretçi akınına uğradı.

Geçtiğimiz Çarşamba günü Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış törenine Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, Sabahat Özgürsoy Çelik, Mehmet Güzelmansur, Serkan Topal, Suzan Şahin, İsmet Tokdemir, Lütfi Kaşıkçı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve çok sayıda davetli katıldı.



Ankara Atatürk Kültür Merkezinde başlayan Hatay tanıtım günleri fuarı açılışında bir konuşma yapan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hatay’ın medeniyet ve kültürün beşiği olduğunu söyledi.

Hatay deyince akıllara lezzetlerin yanı sıra milli duruş geldiğini söyleyen Gül, şunları söyledi: “Hatay deyince akla örnek İl gelir, kardeşlik gelir, insanlık gelir, misafirperverlik gelir. Hatay’ın bu güzelliklerini hep beraber ileriye taşıyacağız. Hatay’a çok büyük yatırımlar yaptık.

İlerleyen dönemlerde yapacağımız Amanos tüneli ile bölgeyi şaha kaldıracağız. Orayı yatırımcılar için çekim merkezi haline getireceğiz” dedi.



Açılış programına katılım gösteren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da yaptığı kısa konuşmada, Hatay’ın diğer illere örnek bir kent olduğunu ve misafirperverliğinin takdire şayan olduğunu söyledi. Hatay’ın milli mücadeledeki ilk kurşunu atmasıyla milli bir duruş ortaya koyduğunu söyleyen Kurum, Hatay tanıtım günleri fuarında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Törende ayrıca konuşma yapan MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur ve AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu da Hatay’ın güzelliklerinden bahsetti. Lezzetlerinin yanı sıra Hatay’ın meşhur bir mermisi olduğunu söyleyen Kaşıkçı, “Hatay günlerinin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Bizim Hatay’ımızın lezzetlerinin yanında, meşhur olan bir mermimiz var. Türkiye Cumhuriyetinin varlığına karşı duran ilk kurşunumuz var. İlk kurşunun 100. yılında bu vatan ve bu memleket için can verenlere Allah rahmet, gazilerimize acil şifalar dileriz.”

Hatay’ın barış, hoşgörü ve medeniyet demek olduğunu aktaran Güzelmansur ise, Hatay’ın gastronomi unvanı aldığını hatırlatarak, fuarda emeği geçenlere teşekkür etti.

Hatay’ın tarihi, coğrafi ve turizm güzelliklerinin yanında gerek tarımda gerekse ticarette adından sıkça söz ettiren bil il olduğunu aktaran Türkoğlu ise, “Milli mücadele ilk kurşunun Hatay’ın Dörtyol ilçesinde atılmıştır. Bu güzel tarih bizim şerefimiz, onurumuzdur Katılım gösteren herkese teşekkür ederiz.” dedi.

Törende ayrıca bir konuşma yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise, Hatay’ın medeniyetin başkenti olduğunu söyleyerek, “Hatay, zerafetiyle, birlik ve beraberliği, sabrıyla ve sadakatiyle Türkiye’nin göz bebeği olmuştur” dedi.

Konuşmaların ardında, törene katılım gösteren Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve beraberindeki Hatay milletvekilleri, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, ilçe belediye başkanları açılış kurdelesini kesti. Künefelerin dağıtıldığı açılış töreninde daha sonra, protokol üyeleri tarafından stantlar gezildi.














  
48 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi234
Bugün Toplam448
Toplam Ziyaret15989
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat