Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



Özelleştirmeler ekonomiye de topluma da zarar verdi

 Milletvekili Tokdemir, özelleştirmelerin Türk milletine yapılan en büyük kötülüklerden biri olduğuna vurgu yaptı

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, parlamentonun önceki günkü oturumunda, Özelleştirme İdaresi Başkanlığının 2019 yılı bütçesi üzerine söz aldı. Milletvekili Tokdemir, Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada, özelleştirmelerin, iktidar partisinin Türk milletine yaptığı en büyük kötülüklerden biri olduğunu söyledi.
Yapılan her özelleştirmeyle gerek ekonomiye gerek topluma çok ciddi zararlar verildiğini söyleyen Milletvekili Tokdemir, konuşmasında şunlara yer verdi: “Örnek istiyorsanız o kadar çok ki: Halkın malı olan dev kurumlar, sanayi tesisleri, fabrikalar, limanlar, köprüler, kamu binaları, arsalar, TELEKOM, TÜPRAŞ, Erdemir, TEKEL, SEKA, PETKİM, şeker fabrikaları gibi büyük sanayi tesisleri olmak üzere, 200’den fazla kamu tesisi, 2.600’den fazla arsa, lojman ve en son da 14  şeker fabrikası.
Bu satışlardan TÜPRAŞ’ı acı bir ders olarak paylaşmak istiyorum. İlk ihalede 1,3 milyar dolara satılan TÜPRAŞ, satışın yargı yoluyla iptali sonrası yapılan ikinci ihalede 4,1 milyar dolara satıldı. İki ihale arasındaki farkı sizlerin vicdanlarına bırakıyorum.
Özelleştirmelerden elimizde, biten hayvancılık kaldı 
Cumhuriyetimizin yokluk içinde kurduğu fabrikalardan elimizde bir şeker fabrikası kalmıştı, onları da sattınız. Küresel 12 şirketten 1’i olan Cargill, kazanılan bütün davalara rağmen Bursa Ovası’nda nişasta bazlı şeker üretiyor. Nişasta bazlı şeker kullanımı bütün dünyada kısıtlanırken benim ülkemde kota artırılıyor. Bu şeker, kanser yapıyor, kısırlık yapıyor yani soyumuzu kurutuyor, bütün milletin her türlü sağlığını tehdit ediyor. Yani şeker fabrikalarının satışı Türk milletinin tamamını ilgilendiriyor. Bu, siyaset üstü bir konu olarak acilen ele alınmalıdır. ‘Şeker fabrikaları özelleştikten sonra kapanmayacak, en az beş yıl üretim yapacak’ deniliyor. Yani beş yıl sonra kapanacak tıpkı Sümerbanklar gibi, TEKEL gibi, Et ve Balık Kurumu gibi, SEKA kâğıt fabrikaları gibi.
Şimdi, onların yerinde yeller esiyor, yerlerinde küresel çetelerin para tapınakları olan AVM’ler yükseliyor. O AVM’ler ki küçük esnafın köküne kibrit çaktı, milleti alışveriş tuzağına çekti. Bu özelleştirmelerden elimizde yalnızca biten hayvancılığımız, yabancılaşan fabrika arsalarımız kaldı. TÜRK TELEKOM’un durumu ortadadır, borcunu ödeyemiyor, Hükûmet alsa alamıyor, satsa satamıyor. Hükûmet ‘Türk’ adıyla birlikte yabancıya sattığı TÜRK TELEKOM’un durumundan ders çıkarmıyor.
Takriben 70 milyar doların üzerindeki yılların çaba ve birikimine dayalı kamu varlığı satışlarının ekonominin büyümesinde bir karşılığı olmadığı gibi, kamunun iç ve dış borçlanmasını azaltmamıştır. Bu satışlardan elde edilen gelirlerle hangi yatırımları yaptınız, hangi istihdamı karşıladınız?” 

  
44 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi71
Bugün Toplam121
Toplam Ziyaret15662
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat