Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



Takdire şayan bir durum

  Vali Doğan, Reyhanlılara, Suriyelilere kucak açmaları dolayısıyla teşekkür etti:

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Reyhanlı ilçesinin çok sayıdaki Suriyeliye kucak açarak onlara ‘ENSAR’ olma görevini yerine getirmesinin takdir edici bir durum olduğunu söyledi. Vali Doğan, bu açıklamasını, önceki gün gittiği Reyhanlı ilçesinde mahalle muhtarlarıyla beraber gerçekleştirdiği toplantıda dile getirdi.
Reyhanlı Kaymakamı’nın açış konuşması sonrasında konuşan Vali Doğan, İller İdaresi Genel Müdürlüğü zamanında göçmenlerle ilgili yurtdışında birçok toplantıya katıldığını hatırlatarak şunları söyledi:
“Oradaki toplantılarda göçmenlerle ilgi konuşulan binli rakamlar yurtdışındaki insanları korkuturken, Reyhanlı’da bu kadar nüfusun barındırılması takdire şayan bir durumdur. Sınır ilçesi olmanın avantajları ve dezavantajları vardır. Reyhanlı tır filosu, İstanbul’daki tır filosuyla mücadele edebilecek bir seviyededir. Bu, ekonomik bir değerdir. Reyhanlı,  sınır ilçesi olmasaydı, bu katma değerin bu ilçede olması mümkün değildi. Tabidir ki, bunun yanında Suriye’de yaşanan bu süreçten, atılan roketlerden ve göç olayından en çok etkilenen ilçemiz olmuştur.
Bizim için gönül coğrafyamız önemlidir. Sınıra baktığımızda, köyün yarısı sınırın bu tarafında diğer yarısı sınırın öbür tarafında kalmıştır. Tarihe baktığımızda, kim ki darda kalmış, bu topraklara sığınmıştır. Dolayısıyla bu topraklar insanların dinine, kültürüne, mezhebine bakmadan, darda kim kaldıysa kapılarını ona açmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, Türkiye gayri safi milli hasılasına bakıldığında, gönül coğrafyamız ve başka ülkelere yapılan yardımlar konusunda diğer ülkelerle kıyaslanmayacak düzeyde yardımlar yapıyor. Dinimiz de bunu emrediyor. ‘Veren el, alan elden üstündür’ diyor.
Bu kaos durumu Türkiye’nin yarattığı bir sorun değildir. Ancak Türkiye, bu konuda da yapılması gerekeni yapmıştır ve yapmaya da devam edecektir. Bugün Afrin’de Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yaptığı Zeytin Dalı Operasyonu ile Reyhanlı rahatlamıştır.”
40 BİN SURİYELİ ÖĞRENCİ-
Vali Doğan, ilimizdeki Suriyeli çocuk ve gençlerin eğitimi ile ilgili olarak da şunları söyledi:
“Ülke olarak bize sığınan insanlara karşı insani olarak yardım etmek durumundayız. Eğitim konusunda olsun, sağlık konusunda olsun, barınma konusunda olsun… Bunların hepsi ile ilgili çözümler üretilmektedir. Şuanda Hatay’da 130’a yakın okul yapıyoruz. 40.000 civarında Suriyeli öğrenci, bizim çocuklarımızla birlikte eğitim görüyor. Tarımla ilgili ciddi bir potansiyele sahip bir ilde yaşıyoruz. Sulama ile ilgili sorunlar olduğunu biliyoruz. Bu sorunlar da, yapılan barajlarımızın faaliyete geçmesiyle çözüme ulaşacak.
Tüm dünya bir ekonomik kriz yaşıyor. Bunun dışında, ayrıca Türkiye’ye ekonomik anlamda saldırılar oldu. Ama Türkiye bu süreçte de hala dimdik ayakta. Çünkü üreten bir toplumuz. Sağlık alanında da örnek alınan bir ülkeyiz. Bununu dışında tabi ki eksikliklerimiz yok değil. Bunları da çözmek için ülke olarak birlik ve beraberlik içinde çalışacağız.







  
42 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi234
Bugün Toplam438
Toplam Ziyaret15979
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat