Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



Şanverdi; “7/24 Vatandaşlarımızın Hizmetindeyiz”

Hatay AK Parti Milletvekili Hüseyin Şanverdi TBMM’de yapılan yemin töreninden sonra hafta sonunu partililer ve Reyhanlı esnafını ziyaretlerle geçirdi.

AK Parti Reyhanlı İlçe Başkanı Mehmet Saruhan, Belediye Başkanı Mimar Mehmet Çüter ve partililer tarafından karşılanan Şanverdi, ilk olarak AK Parti Reyhanlı İlçe Başkanlığı istişare toplantısına katıldı.

İştişare toplantısında İlçe Başkanı Mehmet Saruhan, Belediye Başkanı Mimar Mehmet Çüter tarafından ilçenin tüm sorunlarını içeren brifing verildi.

Saruhan konuşmasında; “Yaklaşan yerel seçimler öncesinde Reyhanlı’nın çözüm noktasında acil çözüm bekleyen sorunlarını aktardı. Giderilmesi noktasında vekilimizden talepte bulunuyoruz. Başta partimize gelen insanların büyük çoğunluğu iş talebinde bulunuyor. İşsizliğin Türkiye’nin problemi olduğunun bilinciydeyiz, ama bizden büyük beklentileri olan insanlarımız iktidar partisi olmamız hasebiyle kısa vadede işsizliğe çözüm olarak İŞKUR’un iyi bir kaynak yaratarak talepte bulunan her aileye en azından evine ekmek parası götürebilecek kadar bir imkan sağlayacak istihdam talep ediyoruz.

Geçmiş dönemde sadece 185 kişilik istihdam sağlandı, bu da Reyhanlı ölçeğinde çok az bir rakam olduğunu düşünüyoruz. İŞKUR tarafından geliştirilecek yeni proğramlarla Reyhanlı’mıza istihdam alanı ve sayısını artırabilirsek ilçemizde hem evine ekmek götüren kişi sayısı ve memnuniyet yaratacak bizleri de gelen talepleri karşılamada rahatlatacaktır.

” Saruhan, Nakliyecilerin sorunlarına da değinerek, nakliyecimizi rahatlatacak çözümler üretilmesi noktasında (vergi muafiyeti, sigorta primleri gibi) konusunda teşvikler verilirse şu anda işsizlik sorunu yaşayan nakliyecilerimizi rahatlatır diye düşünüyorum dedi.

Üçüncü olarak Barajın çalışmalarının devam ettiğini ancak, bir önce bitirilmesi noktasında hız verilmesi ve çiftçimizi rahatlatacak çözümler bulunması gerekmektedir. Dördüncü olarak Kırıkhan-Reyhanlı, Antakya yolunun bir önce beton asfaltla yapılıp halkımızın hizmetine sunulması bizleri Reyhanlı halkını memnun edecektir, saydığımız bu sorunlarımızın karşılanmasını ve desteklerinizi bekliyoruz şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Mimar Mehmet Çüter; Biz belediye olarak sizin dönemizde yaptığınız projeleri devam ettiriyoruz. Başta Cüdeyde’de yapımı devam eden seyir tepesi, Kültür hanı projesi devam ediyor, proje ile ilgili mali sıkıntıları aşmak için gerekli yerlere resmi yazışmaları yaptık, şu anda Bakanlığa ulaşmış durumda, sizin konuyu takip ederek işin mali desteğini ilgili bakanlığımızdan sonuçlandırılmasını talep ediyoruz.

Yapımı planlanan Oto Galeri sitesinin tapu işlemleri tamamlanmış durumda. Resmi yazışmalar kısa sürede bitecek akabinde ihalesi yapılarak güzel bir oto galeri sitesi hizmete sunulmuş olacak ve oto galerilerini şehir merkezimizden arındırmış olacağız.

Diğer Belediye hizmetlerinin takibi yapılarak ihtiyaç duyulan yerlerde süratla yapılmaktadır. Tüm mahallelerimizde temizlik kampanyası başlatarak ilçe genelinde devam etmektedir. Mahallelerimizde parkların temizliği yapılarak gerekli yerlere oturma bankları ve çocukların oyun alanlarına gerekli aletler monte ediliyor, mahallelerde asfalt ve yama işleri hızla devam etmektedir. Şehir merkezimizi bitirdikten sonra bu hizmetlerimizi kurduğumuz ekiplerle yeni mahalle olan köylerimizde devam ettireceğiz. Köylerimizi de bitirdikten sonra da hizmetlerimizin devamını9 sağlamaya çalışacağız.

Bundan sonra da yapacağımız projelerle Vekilimizin de desteğini alarak ilçemize daha iyi ve kalıcı hizmetlere imza atacağımızı düşünüyorum diye konuştu.

Milletvekili Hüseyin Şanverdi; katılımcıları selamlayarak,teşkilatımızın geçirdiğimiz seçimlerde verdiğimiz mücadele ve emekler için sizlerin nezdinde tüm Reyhanlı’lı hemşerilerime teşekkür ediyorum.

Söz bitti şimdi hizmet yapma zamanı diyerek sözlerini sürdüren Şanverdi, “Rabbim başta Reyhanlı’mıza, İlimize hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin inşallah. Bizler milletin vekili olarak elimizden gelen tüm gayretleri göstereceğiz, önemli olan birlik, beraberlik içerisinde hareket ederek hizmetlerimizi insanlarımıza ayırım yapmadan eşit şekilde ulaşmasını sağlamak için ne gerekiyorsa yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Sorunlarımızı en aza indirmek için çözümlenmesi noktasında durmadan çalışacağız.

Başkanlarımızın bize illettiği İŞKUR’da istihdam artırması konusunda çalışma bakanlığına 5 milletvekilimizle birlikte giderek ilçemize ne kadar fazla işçi alabiliriz ne kadar istihdam sağlayabiliriz onun gayreti içerisinde olacağız.

Baraj konusundada şu anda çalışmalar devam ediyor, herhangi bir sıkıntımız yoktur. 5 milletvekili arkadaşlarımızla birlikte valimizle görüşerek aksayan yönleri var ise hızlı bir şekilde bitirilmesii çin elimizden geleni yapacağız.

Öte yandan Kırıkhan – Reyhanlı, Antakya – Reyhanlı yolunda çalışmalar devam ediyor.Karayolları ile görüşmelerimiz devam ediyor, bir önce bitireceğiz inşallah diyerek sözlerini tamamladı.

Vatandaşlarımızın bize sorunlarının aktarılması konusunda telefonunun 24 saat açık olduğunu belirterek TBMM’deki oda ve telefon numarası ile danışmanlarının da telefonlarını vererek vatandaşları-mıza her konuda bir telefon kadar yakınlıkta olduğumuzun bilinmesini isterim,

vatandaşlarımızdan gelen taleplerinin ve sorunlarının çözülebilecek olanları süratle sonuçlandırıp, çözülemeyecek olanları da neden çözülemediği noktasında geri dönüş sağlayacağız ve vatandaşımıza layık olduğu hizmetlerin ulaştırılması için 7/24 çalışıp memnuniyetleri sağlayacağız inşallah şekinde konuştu.

Milletvekili Şanverdi, Danışma toplantısından sonraki zamanını partililerle birlikte Reyhanlı esnafına teşekkür ziyaretlerine ayırdı. Ziyaretlerinde esnafları tek tek ziyaret ederek teşekkür etti. Daha sonra yapımı devam eden Reyhanlı Devlet Hastanesi inşaatını ziyaret eden Şanverdi çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaymakamlık ve Reyhanlı Belediyesince organize edilen 15 Temmuz Şehitleri anma törenlerine iştirak ederek hemşerileri ile beraber Demokrasi Nöbetine katıldı.


















  
40 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi239
Bugün Toplam463
Toplam Ziyaret16004
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat