Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



SORUMLULUK ALMAYA HAZIRIZ

Geçtiğimiz günlerde Hatay Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Gökhan Alkan’ın yapmış olduğu açıklamadaki “Hatay’lı Bakan” vurgusuna benzer bir açıklamada RTSO Başkanı Necmeddin Zaroğlu’ndan geldi.

2018 Genel Seçimlerinin Hatay’a ve Türkiye’ye hayırlı olmasını temenni eden Zaroğlu Hatay’dan artık bir bakanın olması gerektiğinin vurgusu, Hatay’daki tüm sivil toplum kuruluşları ve kamuoyu temsilcilerinin bir araya getirilmesi, Hatay’ın potansiyeli, Hatay’ın Türk siyasetine ve ekonomisine yön veren bir güç olmasının sağlanması gibi başlıkların hayata geçirilmesi gerektiği bilincinde olunması gerektiğini aktardı.

Önümüzdeki sürecin ülkemize huzur, barış, istikrar ve güç getirmesini dileyen Zaroğlu son yıllarda bölge-mizde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen bu seçim kültürel, ekonomik ve politik konumu dolayısıyla Hatay’ın, Türkiye’nin geleceği için ne kadar kritik bir öneme sahip olduğunu yeniden gösterdiğini belirtti.

Hatay’ın sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne 11 milletvekili gönderen bir İl olarak görülmemesi gerektiğini aktaran Zaroğlu, “HASİAD’ın gündeme taşıdığı ve bütün STK’ların birlikte yapacağı lobi çalışması ile Hatay’ın Türk siyaseti ve ekonomisinde daha güçlü bir yere sahip olabilmesi için yeni dönemde bakanlık düzeyinde temsil edilmesi gerektiği kanaatine Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası olarak destek vermekteyiz” dedi.

İLETİŞİM KOPUKLUKLARINI BİR KENARA BIRAKMALIYIZ

Suriye’de yaşanan iç savaş ve akabindeki mülteci krizi sonrasında yaşanan iletişim kopukluklarının bir kenara bırakılarak güç, fikir ve gönül birliğinin bir an önce sağlanması gerektiğinin altını çizen Zaroğlu, “Hatay, geçmişinde tüm zorlukları aşmış ve halen mevcut tüm sorunları bir kere daha hem atlatacak hem de koruyacak güç ve potansiyele sahip bir kent. Bu sebeple mevcut siyasi iktidardan beklentimiz, bizler bu azim ve potansiyele sahip iken, önümüzü açarak sadece Hatay’ı değil tüm Türkiye’yi, bu 11 milletvekili ile globalleşen dünyada hak ettiği yere hatta daha da ötesine taşıyabilmemiz için her daim arkamızda olduklarını bilmektir. Sadece bu açıdan bakıldığında dahi ekonomik ve stratejik olarak Hatay’ın bakanlık nezdinde temsil edilen bir şehir olmasının gerekliliği aşikar bir şekilde ortaya çıkıyor.

Bu konuda başlatmış olduğu lobi çalışmasında HASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Alkan’ı sonuna kadar destekliyoruz” dedi.

Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası olarak üzerlerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye ve ellerinden gelenin daha fazlasını yapmaya hazır olduklarının altını çizen Zaroğlu, “Oluşturulan uzlaşım çerçevesinde gerekli görüşmelerin yapılması ve taleplerin doğrudan aktarılması adına tüm STK temsilcilerinin bir arada Ankara’da temasta bulunarak tüm söylemlerin hayata geçirilebileceği fikrine herkesin gönülden destek vermesi gerekiyor. Unutmamak gerekir ki ekonomik olarak güçlü bir Hatay, ülkemizin kalkınması ve hedeflerimizin gerçekleştirilmesi noktasında kritik bir öneme sahiptir. Devlet büyüklerimiz ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki temsilcilerimiz Hatay’ın bu önemini göz ardı etmemeli ve Hatay’ın sahip olduğu potansiyelin gelecekte daha iyi nasıl kullanılabileceği noktasında neler yapılabileceğini görebilmelidirler.

Önümüzdeki kısa zaman içerisinde, düşüncelerimizin bir an önce gerçek hayata geçirilebilmesi adına Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası olarak sonuna kadar sorumluluk almaya hazır olduğumuzu değerli Hatay kamuoyuna bildirmek isteriz” dedi.

  
43 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi234
Bugün Toplam374
Toplam Ziyaret15915
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat