Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



Babasını Örnek Aldı, Hurda Parçalarından Kaplumbağa Heykeli Yaptı

Reyhanlı’da mozaik ve heykel sanatçısı babası Mervan Altınorak’ı örnek alan lise son sınıf öğrencisi Dilara Altınorak(19), kullandığı hurda malzemesi ile 50 kğ ağırlığında kaplumbağa heykeli yaptı.

Reyhanlı Tayfur Sökmen Anadolu lisesi son sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Dilara Altınorak, uzun zamandır mozaik ve heykel sanatı ile uğraşan babası Mervan Altınorak’ın(50), çalışmalarını yakından takip etti, bazen de yardımcı oldu. Zaman içerisinde babası gibi sanatçı olmak isteyen Altınorak, hurda malzemeleri kullanarak önce iki tane kelebek ve küçük bir su kaplumbağası yaptı.

Daha sonra da mesleğe duyduğu sevgi ile bu defa, 140 cm uzunluğunda, 80 cm eninde ve 50 cm yüksekliğinde kara kaplumbağası yaptı. Kaplumbağayı yapmak için aralarında dişli, zincir, vida, araba bujisi, fren balatası olmak üzere yaklaşık 800 parça hurda kullandığını söyleyen Dilara Altınorak, “Babamı örnek aldım. Yaptığı çalışmaları yakından takip ettim. Babam gibi bir sanatçı olmak için kolları sıvadım ve 20 günlük bir çalışma ile kara kaplumbağası yaptım. Şimdi sırada kartal heykeli var ve daha sonra da hurda malzemeleri ile daha farklı eserler yapacağım” dedi.

HEDEFİ YURT DIŞINDA GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ ALMAK

Lise eğitimini tamamladıktan sonra hedefinin yurt dışında güzel sanatlar eğitimi almak ve hurda sanatının yaygınlaşmasına katkı sağlamak olduğunu söyleyen Altınorak, geleceğin heykel sanatçısı olmayı hedeflediğini ifade etti.

GELECEK VAAD EDİYOR

Kızının çalışmasından memnun olduğunu söyleyen baba Mervan Altınorak, “Dilara sürekli beni izledi ve kısa sürede hurda parçaları ile heykel yapmayı öğrendi. Kaplumbağa heykeli yaparak bir başarıya imza attı, gelecek vaad ediyor” dedi.





  
36 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi194
Bugün Toplam241
Toplam Ziyaret15782
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat