Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



REYHANLI; ‘KERBELA GİBİ’

Reyhanlı son yılların en büyük susuzluğunu yaşıyor. Neredeyse suyun kesik olmadığı gün yok. Deyim yerindeyse Reyhanlı Kerbelaya dönüştü.

İnsanlar en temel ihtiyaçlarını kendi ürettikleri farklı yöntemlerle gidermenin mücadelesini veriyor. Neredeyse Reyhanlı’da yaşayan her vatandaş bu sıkıntıları dile getirerek dert yanmakta. Hatay Büyükşehir Belediyesine ve HATSU’ya isyan edercesine feryat etmektedir, ama her ne hikmetse HATSU yetkilileri bu şikayetlere kulak asmamakta ve susuzluk artarak devam etmektedir.

Vatandaşlar ne yapacaklarını kime müracaat edeceklerini ve Reyhanlı’da su sorununu kimin çözeceğini bilememenin çaresizliği içerisinde kıvranmaktadır, bu çaresizlikte isyan noktasına ulaşmıştır. Zamanlamalı kesintilerle tüm mahallere su vererek soruna çare olmaya çalışılıyor buda soruna çözüm olmamamaktadır.

HATSU tarafından tankerlerle mahallelerde orta çağın ilkel yöntemleriyle soruna çare olmaya çalışmaktadır. İnsanlar evlerinde buldukları kovalarla, bidonlarla evlerine su taşıyıp ihtiyaçlarını gideriyor. Bu da vatandaşları daha da öfkelendirmektedir.
Peki ilgili ve sorumlu HATSU yetkilileri tarafından Vatandaşları isyan noktasına getirmeden mevcut olan su sorununa çare bulunamazmı ?
Bence bulunur.

Yaptığımız araştırmada Reyhanlı’nın çeşitli mevkilerinde 5 adet çalıştırılmayan hazır su kuyusu bulunmaktadır. İnsanlar Kerbela susuzluğunu yaşarken bu su kuyuları neden devreye alınıp insanların en temel ihtiyacı olan susuzluğa mahkum edilmektedir.

İller Bankasından nüfus sayısına göre hizmet için aktarılan para her ay HATSU kasasına aktarılmaktadır. Reyhanlı’nın hakkı olan ve HATSU’ya Aktarılan bu paraların karşılığı olan hizmetler Reyhanlı’da neredeyse yok denecek kadar azdır.

Vatandaşlar son çare olarak gazetemize müracaat ederek; su sorununun bir an çözülmesi ve Reyhanlı’nın hakkı olan hizmetlerin bir an önce Reyhanlı halkının kullanımına sunulmasını beklemektedir.
Gazetemize müracaat eden vatandaşlar şikayetlerini dile getirerek; Temmuz ortasında yaşanan hizmet eksikliği ve yaşanan susuzluğun arkasında ya su işleri beceriksiz bir ekibe teslim edilmiş yada HBB Başkanı Lütfü Savaş’a yaklaşan seçimler öncesi başarısız olması için suikast düzenlenerek, Başkan Lütfü Savaş nezdinde Reyhanlı halkı susuzlukla cezalandırılmaktadır, aklımıza başka bir şey gelmiyor şeklinde sitemlerini dile getiriyorlar.

Biz de Reyhanlı İlke Haber Gazetesi olarak Lütfü Başkanın Reyhanlı vatadaşlarının feryatlarına kulak vererek şu atıl durumda olan ve kullanılmayan 5 su kuyusunu devreye alarak su sorununu çözmesini ve Reyhanlı dahil tüm ilçelerin hizmetlerden eşit faydalandırıldığını isptlamasını temenni ediyoruz.


  
40 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi72
Bugün Toplam122
Toplam Ziyaret15663
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat