Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



Hurda Parçalarından Hayvan Heykeli ve Sehpa Yapıyor

Reyhanlı’da, heykel ve mozaik sanatı ustası Mervan Altınorak, hurdacılardan topladığı oto yedek parçaları ve demir atıkları ile çeşitli hayvan heykeli ve masa altı sehpaları yapıyor.

Asıl mesleği mozaik taşları ile resim yapmak olan Altınorak, bu defa hurdadan hayvan heykeli yapmaya karar verdiğini ve işe internetten hayvan resimlerini inceleyerek başladığını söyledi.

GEYİK YAPMAYLA BAŞLADI

İncelemelerinden sonra geyik heykeli yapmaya karar verdiğini, bunun için de önce geyiğin anatomisi üzerinde çalıştığını anlatan Altınorak, “Çalışmaya ilçedeki hurda satıcıları ve oto tamir atölyelerinden hurda temin etmekle başladım. Geyiğin iskeletini yaptım. Demir çubuk, bilye, buji, anahtar, yay gibi türlü hurda parçalarından heykeli yaptım. Yaklaşık 300 kğ hurda kullandım. Göz, kulak, burun gibi en küçük detayı yaptım. Geyik heykelinden başka kedi, köpek, kaplumbağa heykelleri, masa altı sehpalar da yapıyorum” dedi.

EĞİTİMİNİ GÖRMEDİM

Gerek mozaik taşları ile resim ve gerekse demir hurdalarla heykeller yapan Altınorak, işin eğitimini almadığını sadece internette inceleme yaparak bilgi sahibi olduğunu söyledi. Altınorak, “Çok araştırdım ve heykelleri yaptım. Bu arada yaptığım araştırmada hurda sanatının Türkiye’de yaygın olmadığını da öğrendim. Amacım hurda sanatının Türkiye’de yaygın hale gelmesini, hatta uluslararası düzeyde yaygınlaşmasını sağlamaktır. Bunun için araştırmaya ve heykeller yapmaya devam ediyorum” diye konuştu.



  
40 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi245
Bugün Toplam523
Toplam Ziyaret16064
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat