Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



Reyhanlı'nın 4 Minareli İlk Cami İbadete Açıldı

Hayırseverler tarafından yaptırılan ve İlimizin dört minareli ilk camisi olma özelliğini taşıyan Reyhanlı’daki Tevhid Camii ve Kur’an Kursu dualarla ibadete açıldı.

Açılışa; Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, İlçe Jandarma Komutanı V. Coşkun Doğdu, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ile emekli İl Müftüsü Mustafa Varlı, ilçe müftüleri, kamu kurum ve kuruluş müdür ve yöneticileri ile din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından selamlama konuşması yapan Reyhanlı İlçe Müftüsü Murat Akçay, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ve Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi’nin konuşmalarını müteakip konuşan İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Müslim Vasiyyet Hadisi Şerifi’ni okuduğu konuşmasında şunları söyledi:

“Allah’ın mescitlerini, ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı kılan, zekatı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar ederler. İşte hidayet üzere oldukları umulanlar bunlardır, (Tevbe 18) ayetini ve ‘İnsanoğlu öldüğü zaman, bütün amellerinin sevabı da sona erer. Şu üç şey bundan müstesnadır: Sadaka-i câriye, istifade edilen ilim, kendisine dua eden hayırlı evlat’ (Müslim, Vasiyyet 14) Hadis-i Şerifi’ni okuyoruz. Camiler, Kabe’nin birer şubesidir. Camilerin maddi imarının yanında manevi imarı da önemli. Hayırseverlerimiz, cami ile birlikte, caminin altına yetişkinler için Kur’an kursu ve 4-6 yaş grubu Kur’an kursu yaptırdılar.

Hayırseverlerimize ve emeği geçenlere teşekkür ederim.” İlçe Müftüsü Murat Akçay’ın açılış duasını yapmasının ardından cami açılışı gerçekleşti. İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Cuma hutbesini okudu ve namazı kıldırdı.























  
59 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi237
Bugün Toplam450
Toplam Ziyaret15991
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat