Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



ESNAFIN BORÇLARI SİLİNMELİ

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği (ESDER) Hatay Şube Başkanı Fahri Serdar Özal’ın Hatay esnafının vergi ve SSK prim borçlarının ertelenmesinin değil silinmesi talebine esnaftan destekler çığ gibi artıyor.

Özal, Bakanlar Kurulunun, Hatay'da 6 ilçenin sigortalılarının ve işverenlerinin vergi ve sosyal güvenlik prim borçlarının 6 ay ertelenmesine ilişkin alınan karar üzerine birtakım açıklamalarda bulundu.

Borçların 6 ay ertelenmesi esnafı tam olarak rahatlatmaz, diyen Özal, borcun ertelenmemesi gerektiğini, silinmesi gerektiği ifade etti.

Sadece mevcut olan esnafın sıkıntılarını ötelemekten öteye gitmemiştir diyen Özal, açıklamasına şöyle devam etti: “Borcu (Şubat ayından itibaren) 6 ay ertelemek demek, Ağustos ayında esnafın batmasını seyretmek demek olacaktır.

Bu yılın son aylarında Allah korusun esnaf batışlarını izleyeceğiz demektir. Ayrıca, alınan bu kararda sadece 6 ilçeyi kapsamakta ve en çok çileyi çeken, en başından beri en büyük sıkıntıyı çeken merkez ilçe Antakya esnafı kaderine mahkûm bir şekilde yapayalnız bırakılmıştır.

Esnaf çok zor durumda, borçlarını ödeyememekte, borç batağında boğuşmaktadır. Güzel şehrimiz Hatay Suriye’de başlayan iç savaştan en çok etkilenen illerin başında gelmekte ve iç savaşın etkileri iç piyasaları da ciddi manada olumsuz etkilemiş ve bazı sektörlerde durma noktasına getirmiştir.

Hükümet esnafın sıkıntılarının bir kısmının farkında ama Bakanlar Kurulunun, Hatay'da 6 ilçenin prim borçlarının ertelenmesine ilişkin aldığı bu karar faydaya dönük düşünülüyorsa yapılması gereken asıl iş esnafın tüm borçlarının ertelenmesi değil, tümden silinmesidir.

Esnaf neredeyse kazanamamakta hatta hiç siftah bile edememekte, peki siftah bile edemeyen bir esnaf ertelenen bir borcu nasıl ödeyecektir. Borcu erteleme demek kazanamayan esnafı düzeltmez hatta esnafı tamamen batırır.

Yetkililer ve Hükümetimiz Hatay esnafının mevcut sıkıntılarına acil kalıcı çözüm ve politikalar üretmeleri gerekmektedir. Yetkililerimiz madem savaştayız diyorlar, zararı en çok gören Hatay ve esnafını bu yükten kurtarmalılar.

Hükümetten bu konuda anlayış bekliyoruz. Nüfus yoğunluğuna göre vergide en çok katkıyı sağlayan Hatay esnafından bu yıl vergi, sigorta ödemelerini almayın. Habib-i Neccar'ın torunları sizden bunu bekliyor." dedi.

  
36 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi225
Bugün Toplam352
Toplam Ziyaret15893
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat