Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



İŞ ADAMLARINDAN HEM DESTEK HEM DE İSTEK?

Bölgede hem sanayi hem de tarımsal ticareti yönlendiren Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu operasyona destek verdiklerini söyledi.

Zaroğlu üyelerinin yaşadığı ekonomik krizden kurtuluş için de hükümetten bir dizi istekte bulundu. Necmettin Zaroğlu, "Biz Anadolu'ya kalkan görevi gören ilçeyiz. Bundan da hiçbir zamana çekinmedik, gocunmadık. Bu operasyonun yapılması gerektiğini hep söyledik. Ülkemizin bekasıyla ilgili tehdit olmuştu. Bizler bunu bölge halkı olarak görmüştük.

Devletimizin ve askerimizin yanındayız. Üzerimize düşen tüm görevleri yerine getirmeye de hazırız. Operasyonla şer odaklarının oyunları, bozuldu. Ben operasyon sonrasında ilçe halkımızın, devletimize ve askerimize olan bağlılığını gördüm. İnsanlarımız askerlik şubelerinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu askere gitmek istedi. Operasyonu sonuna kadar destekliyoruz. Bu bayrağın altında ölmeye de hazırız" diye konuştu.

Suriye'de 2011 yılında iç karışıklık sürecinin başlamasından sonra ekonomilerinin olumsuz etkilendiğini de ifade eden Zaroğlu, "Bölgemiz Türkiye'nin Ortadoğu ticaretinin merkezi durumunda. Ancak bu ticaretin yapıldığı Cilvegözü Sınır Kapısı güvenlik gerekçesiyle kapatılınca 2011 yılından itibaren ithalat, ihracat, nakliye sektörlerimiz büyük zarar gördü. İlimiz İstanbul'dan sonra nakliye lojistik araç bakımından Türkiye'nin ikinci İli durumunda. Arap Yarımadası'yla ticaretimiz olmadığı için arkadaşlarımız çıkmazın içerisinde girdi" dedi.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ SIRALADI

Krizden çıkmak için çözüm önerilerini de sıralayan Necmettin Zaroğlu, "Arkadaşlarımız krizden kurtulmak için deniz şirketi kurdu ve Ro-Ro gemileriyle, ürünlerimizi Süveyş Kanalı üzerinden Arap Yarımadası'na ulaştırmaya çalıştık. Ancak bu da maliyetleri artırdığı için gerekli kârlılık sağlanamadı. Hatta hiç kazanç elde edilemedi. Bizler sıkıntılarımızı hükümete aktarmaya çalıştık. Sorunun çözülmesiyle ilgili hükümetimizden taleplerimiz oldu. Hatay teşvik kapsamına alınmalı, teşviklerle ilgili KOSGEB'den faizsiz kredi verilmesini de istiyoruz. Hükümet borçlarımızın erteleneceğini söyledi ancak 6 ay sonra var olan borçların yanına bir de birikenler eklenince nasıl ödemeler yapacağız" diye konuştu.

  
37 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi188
Bugün Toplam235
Toplam Ziyaret15776
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat