Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



Kızılay’ın İdlib’teki Sivillere İnsani Yardımları Devam Edecek

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Suriye’nin Hama kırsalından İdlib yakınlarındaki kamplara göç eden sivilleri ziyaret etti.

Kınık, burada yaptığı açıklamada, göç eden sivillere Türkiye olarak insani yardımları sunacaklarını söyledi. Kızılay Genel Başkanı Kınık, Suriye’nin İdlib İli kırsalındaki Keferlesun bölgesinde, Kızılay’a ait Sevgi 2 kampını ziyaret etti.

Rejimin hava ve kara saldırısı nedeniyle Hama’nın doğusundan kaçarak Türkiye sınırına yakın İdlib bölgesine göç eden ve Keferlesun bölgesine gelen yaklaşık 1200 sivili kurdukları çadırlara yerleştirdiklerini söyledi. Sığınmacılara kış şartları nedeniyle soba ve mazot, yatak, battaniye veren Kıızlay ekibi, yetişkinlerle sohbet ederek sorunlarını dinledi ve daha sonra çocuklarla da yakından ilgilendi.

Kızılay Genel Başkanı Kınık burada yaptığı açıklamada, Türkiye’nin insani yardımlarını sunacağını söyledi. Yeni yılın ızdırapların dindiği bir yıl olması temennisinde bulunan Kınık, “Yılın son gününde malasef bir insan ızdırabı ile karşı karşıyayız. Şuanda Suriye’nin İdlib kentindeyiz. Maalesef Astana süresi sonucunda çatışmazlık alan olarak ilan edilmiş olan idlib’in güneyindeyiz. Hama kırsalında havadan ve karadan devam eden saldırılar nedeniyle çok sayıda sivil bulundukları bölgeden daha güvenli bölgelere gelmek üzere harekete başladı.

Bugün yaklaşık 5 bin civarında aile Türkiye sınırına yakın İdlib’e kabul edildi. Bu anlamda Kızılay olarak ekiplerimiz AFAD ve yerel yetkililerimizle birlikte bu bölgedeki hazırlıklarını tamamladılar. Ailelerin çadırlara alınma işlemi de başladı. Maalesef, özellikle Hama kırsalında sınır hattı olarak belirlenen İdlib-Hama kırsalındaki demiryolunun aşılması, buradaki insanlarında can endişeleri taşımaları nedeniyle bu hareketliliğin artacak gibi gözüküyor. Ümit ediyoruz bu çatışmazlılık sürecinde alınan kararlara uyulur” dedi.

Ağır kış şartları nedeniyle 20 bine yakın sivilin çadırlara alınması gerektiğini ifade eden Kınık, gelenleri çadırlara aldıklarını ve soba, yakıt, gıda ihtiyaçlarının dağıtımının yapıldığını söyledi. Bölgenin yükünün fazla olduğunu kaydeden Kınık, “Buranın yükü zaten çok fazla ağır. İdlib’te 400 civarında derme çatma kamplarda yaklaşık 700 bin iç göçmenin yaşadığı bölgeydi. Buradaki sıkıntıları gidermek için Türkiye’den sivil toplum kuruluşları, devlet kuruluşları, valilerle, AFAD’la beraberce çalışmalarımız sürdürüyordu, ama buna benzer beklenmeyen hızlı göç hareketleri hem Türkiye’ye doğru yönelen ve hem de idlib’in içerisindeki bu alt yapısı zayıf olan yerlere yönelen hareketlilik buradaki insani krizi daha da derinleştiriyor. Ümit ediyoruz bu bölge ve özellikle Doğu Guta’daki insani durum ağırlaşmaz. Kızılay olarak elimizden geldiği kadar buradaki insanların en temel ihtiyaçlarını gidermeye devletimizin kuruluşları ile buradaki acıyı hafifletmeye gayret edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bir soru üzerine ise, 200 çadırın olduğu kampın 1200 civarında insani barındırabilecek kapasitede olduğunu belirten Kınık, daha önceden zemini hazırlanmış olan yeni yerlere çadırların kurulacağını, hava sıcaklığının eksilerde olduğu bölgeye gelenlerin açıkta kalamaması için ellerinden gelen insani yardımları sunacaklarını belirtti.







  
37 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi221
Bugün Toplam345
Toplam Ziyaret15886
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat