Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



Zeytin Dalı Laser-Run Türkiye Şampiyonası Reyhanlı’da Yapıldı

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu'nun düzenlediği Zeytin Dalı Laser-Run Türkiye Şampiyonası Reyhanlı'da başladı.

Ankara'da yapılması planlanmasına karşın Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla Reyhanlı'ya alınan Zeytin Dalı Laser-Run Türkiye Şampiyonası, 2 gün sürdü.

Yarışma, Reyhanlı 11 Mayıs Şehitler Spor Kompleksi'nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Yarışmanın Reyhanlı'ya alınmasının nedeninin bölgede huzur ve güven olduğunu göstermek olduğunu söyleyen Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Ramazan Arslan, Ankara'da yapmayı planladıkları Laser Run Türkiye Şampiyonası'nı Zeytin Dalı Harekatı'na destek amaçlı olarak Reyhanlı'da yaptıklarını belirtti.

Arslan, 'Güvenlik güçlerimiz sadece ülkemiz için değil, dünya barışı için de tehdit olan terör örgütlerine karşı mücadele etmektedir. Bu mücadele inanıyoruz ki dünya barışına da katkı sağlayacaktır. Reyhanlı'da yapmaktaki diğer amacımız ise buranın huzur ve güven ortamı içinde olduğu, diğer şehirlerden farksız olduğunu göstermek içindir. Son olarak gençlerimize güvenimiz sonsuzdur, bizim gençlerimiz yapıcıdır, bilgili ve üretkendir. Tüm insanlığa faydalı olandır' dedi.

Ankara'da yapılması planlanan şampiyonanın Zeytin Dalı Harekatı nedeniyle bölge halkına moral vermek amacıyla Reyhanlı'ya alınmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, "Türk Silahlı Kuvvetlerimizin terörle mücadelesine destek vermek ve insanlarımızın huzurlu, mutlu gün geçirmek için buraya geldiler.

20 Ocak'ta başlayan harekat Hatay'dan Reyhanlı'dan başladı. Şu anda başarı ile devam ediyor. Allah, Türk Silahlı Kuvvetlerimize güç kuvvet versin, başarılar diliyorum, şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifa temenni ediyorum. Terör belasını hem bu bölgeden atacağız. Hem Hatay hem ülkemiz ve hem de Afrin bölgesine huzur, barış gelecek" diye konuştu.

Reyhanlı Kaymakam Vekili Kumlu Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu ise, Reyhanlı'nın 2013 yılında yaşadığı üç ayrı menfur saldırı ve şuan ki harekat sürecindeki dik duruşu, metanetli davranışının takdire şayan olduğunu belirterek, "Bu kasvetli ortamdan bizi uzaklaştırmak maksadıyla Ankara'dan gelen federasyon başkan ve üyeleri ile temsilci ve sporcularına teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından ise yarışma başladı. 2 gün süren yarışmalarda önce protokol üyeleri atış yaptı.

Daha sonra da sporcular yarışmaya başladı. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen 72 sporcu dereceye girmek için mücadele etti. İki gün devam eden Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu tarafından ilçemizde organize edilen Zeytin Dalı Laser Run Şampiyonası sonunda dereceye giren sporcuların madalya törenine ilçemiz protokol üyelerinin katılımı ile madalyaları takdim edilerek sporcuların sevincine ortak olundu.

“Aldıkları madalyaları ise Şehitlerimize ve ailelerine armağan ettiler”

10-11 Mart tarihlerinde Reyhanlı'da yapılan Modern Pentatlon Laser-Run Şampiyonası yarışlarında Pelit Yüzme Spor Kulübü sporcuları başarıyla döndü.

Yarışlarda Malatya adına yarışan Meteberk Demiryol erkeklerde, Sevilay Atay ise kızlarda Türkiye 1. oldu.

Milli takım Antrenörü Rüstem Pelit yaptığı açıklamada bu yarışın normalde Ankara’da yapılacağını, federasyon başkanının talimatıyla Hatay Reyhanlı'ya alındığını söyledi. Müsabakaların yapıldığı yer itibariyle çok anlamlı olduğunu belirten Pelit, "Bu yarış normalde Ankara’da yapılacaktı, fakat federasyon başkanımızın talimatıyla Hatay Reyhan'ya alındı. Nedeni ise orada huzurun yerinde olduğunu göstermek ve askerimizin polisimizin yanlarında olduğumuzu ve onlara moral olacağını düşünerek Türkiye'de ilk defa böyle bir organizasyona imza attık. Oranın halkı yarışmaya büyük ilgi gösterdi ve yardımcı olmaya çalıştılar. Sporcularımız aldıkları madalyaları ise şehitlerimize ve ailelerine armağan ettiler.



Bu organizasyonun yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Ramazan Arslantaş ise yaptığı açıklamada, "Güvenlik güçlerimiz sadece ülkemiz için değil, dünya barışı için de tehdit olan terör örgütlerine karşı mücadele etmektedir. Bu mücadelede inanıyoruz ki dünya barışına da katkı sağlayacaktır. Reyhanlı'da yapmaktaki diğer amacımız ise buranın huzur ve güven içinde olduğunu, diğer şehirlerden farksız olduğunu göstermek" diye konuştu.









  
60 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi242
Bugün Toplam497
Toplam Ziyaret16038
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat