Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



Türk Askeri’nin Reyhanlı’ya Girişinin 80.Yıl Dönümü Kutlandı

Türk Askeri’nin Reyhanlı ya girişinin 80. yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı. Atatürk Meydanı’nda düzenlenen törende Kaymakam Fatih Çobanoğlu ve Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Öztürk, askeri ve mülki erkanın, gazilerin katıldığı törende saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı okundu.

Hatay ve Reyhanlı’nın 20 yıl boyunca Fransızların işgali altında kaldığını ve bu işgal sırasında Reyhanlı halkının Türk Devletinden ayrı kalmanın verdiği acıyı yaşadığını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “Halkımızın Türk Devleti bünyesinde var olma inancı hiçbir zaman kaybolmamış ve yüreklerde bir meşale olarak yanmıştır.

Nitekim bu süreç Merhum Tayfur Sökmen’in Devlet Başkanlığında, 2 Eylül 1938 yılında Bağımsız Hatay Devletinin kurulması ile başlamıştır. Ardından Hatay Devlet Meclisi Türkiye Cumhuriyeti'ne ilhak kararı ile 23 Temmuz 1939'da ‘Hatay’ adıyla bir vilâyet olarak Türkiye Cumhuriyeti'ne katılmıştır.

Bu Milat bize, 80 yıldır demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın haklı gururunu yaşatmıştır. Reyhanlı halkı olarak, atalarımızdan miras, şehitlerimizin kanı ile sulanmış bu toprakları her zaman olduğu gibi milli birlik ve beraberlik duygusu ile sonsuza kadar koruyacak ve yaşatacağız. Ondan bir parça koparma düşüncesinde olanlara karşı canımız pahasına müdafaa edeceğimizi üstüne basarak söylüyoruz.

8 Temmuz Türk Askerinin Albay Şükrü Kanatlı komutasında Reyhanlı'ya girişinin onur günüdür. Şanlı ordumuzun Reyhanlı’ya girişinin 80. yıldönümü nedeniyle düzenlenen bu anlamlı günde bizlerle birlikte bulunmanızdan duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim.

Bu vesileyle; bizlere 80 yıl önce, kutsal memleketimizi canları pahasına kazandıran aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyorum.

” Öğrencilerin şiir okuduğu törene katılanlara belediye binasında kokteyl verildi. Belediye Başkanı Hacıoğlu ve belediye meclis üyeleri, 4. Piyade Hudut Bölük Komutanı Piyade Yüzbaşı Mehmet Göker’i ziyaret ederek Şükran Plaketi verdi.

















  
113 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi101
Bugün Toplam150
Toplam Ziyaret15691
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat